Sider

14. juli 2009

Sommerkjole til meg selv!

Den grønne kjolen som vises under, kjøpte jeg på Only for 2 år siden. Om jeg ikke husker feil var dette et kupp, som kostet meg hele 30 kronasjer. Jeg liker denne modellen veldig godt, men ribben i livet er litt for høyt oppe synes jeg, så jeg går og drar kjolen lenger ned hele tiden. Kjolen er av ganske enkel konstruksjon, så jeg måtte jo selvsagt prøve å forbedre modellen.

DSC_0049

DSC_0051 

Stoffet jeg har brukt, er et gammelt stoff, som er fra stoffene jeg fikk fra tanten til mannen til venninnen min. Jeg elsker det og falt pladask første gangen jeg så det. Stoffet er noe skit å klippe i, det drar seg og blir fort skjevt. Det er også florlett og meget gjennomsiktig, så under har jeg sydd i kjolefór, ikke stort bedre å klippe i det heller. Den er fremdeles litt gjennomsiktig, det er mulig jeg syr på et nytt lag med fór på skjørtedelen.

Alt i alt ble jeg ganske fornøyd. Øverste ribben kunne fint vært en del strammere. Nederste ribben ligger fint nedpå hoften, hvor jeg best liker å ha skjørt/bukser. Først la jeg opp kjolen på vanlig vis, men det ble ikke fint.

Etter mye knot fant jeg ikke helt ut av rullesømmen på overlocken, så da var det å tusle over marken og ned til naboen for å prøve hennes. Hun manglet en dings som skal være på den ene griperen, så sømmen ble langt i fra slik den skal være, men foreløbig funker det fint.

Dette er forresten første gangen sømbysten min er i bruk. Hun vil heretter lyde navnet Gertie, etter en avdød slørhale-gullfisk jeg hadde en gang.

DSC_0044

DSC_0048

DSC_0047

DSC_0046

2 kommentarer:

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3