Sider

28. april 2010

Grønn og deilig

Kjole nummer to som var med i kofferten til Usa. Jeg laget meg en kjole i samme stoffet i fjor sommer. De ser kanskje like ut, men forskjellene er store. Denne kjolen har jeg også laget med utgangspunkt i en sommerkjole jeg har, som jeg er veldig glad i. Men – den jeg har fra før er hvit med brunt mønster og det hvite har gulnet av solkrem, så den er ikke så fin lenger, desverre.

Kjolen er sydd sammen av mange ulike deler. Forstykke bryst består av 4 deler, samme med bakstykket. Skjørtet består også av 4 deler foran og 4 deler bak. Helt øverst er det sydd inn bred strikk. Man kan forresten klikke på bildene for å få dem litt større, detaljene kommer desverre ikke til sin rett.

DSC_0214 

DSC_0216

Bak

DSC_0217 

Glidelåsen bak ble litt i lengste laget. I og med at originalen har et stoff med stretch i og dette er et uten, safet jeg med den lange glidelåsen. Den er muligens en 10-15 cm for lang, så da vet jeg det til neste gang. Å sy skjult glidelås har jeg kun gjort en gang tidligere, så det ble så som så. Jeg må huske å legge inn ekstra sømmonn på stykkene glidelåsen skal syes på, da det ble litt i knappeste laget og jeg må ha hjelp til å få glidelåsen helt opp.

Detaljbilde bak

DSC_0157crop

DSC_0219 

Detalj på brystet foran

DSC_0220

DSC_0221

DSC_0159crop

5 kommentarer:

 1. ååå denne var lekker.. :) hadde jeg hatt kroppen så hadde jeg kjøpt kjolen:)

  SvarSlett
 2. kjempe fin kjole.. du er kjempe flink..

  SvarSlett
 3. Dødslekker! Du og da :blafre:

  SvarSlett
 4. Søt kjole som satt som et skudd til deg! Flotte farger!

  SvarSlett
 5. Takk takk! Den er pittelitt trang rundt ryggen helt øverst, så jeg må ha hjelp til glidelåsen, det er litt kjedelig. Jaja, jeg vet hva som må gjøres med neste kjole. ;)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3