Sider

26. februar 2012

Ekornkjole til MerteBerte

Merete ville ha seg en ny kjole. Kriteriene denne gang var jordfarger, og figurer som representerer de fire barna hennes. Tidligere har jeg laget to kjoler til henne, Fiskekjolen, Sauekjolen og Elgekjolen. Etter litt grubling var planen klar.

Kjolen er laget av mønster nr 23059 fra Stoff og stil, modell A. Finfin grønn velour fra Stoff og stil, med applikasjoner i bruntoner.

DSC_0038

 

DSC_0047

 

DSC_0045

Merete bor i samme bydel som meg, så hun kom en tur utom for en prøving, for at den skulle sitte best mulig. Den sitter helt supert på henne.

DSC_0044

Hun ville ha kjole med hette. Jeg foret hetten med beige ribb fra Stoff og stil og det ble ganske fint. Hetten er tung, henger fint og fargen passer bra sammen med de andre.

DSC_0042

Det ligger alltid litt humor bak figurene mine og ekorn-applikasjonen jeg laget på barnekjolen i fjor høst (som var gaven i give awayen) ble vellykket og kul, så den hadde jeg lyst til å bruke igjen. Jeg elsker det fine gullstoffet, og har brukt det ofte i det siste. Jeg kommer til å sørge den dagen det tar slutt!

DSC_0053

Det er to ekorn foran på kjolen og to bak.

DSC_0048

Ekornene ser opp på en nøtt, som de sikler etter.

DSC_0052

For å få litt mer desperate uttrykk har jeg sydd en søm under hvert øye, frem og tilbake.

DSC_0060

 

DSC_0064

Nøtten ble veldig fin! Det mørke stoffet er bomullslerret fra Stoff og Stil, og det rutete er fra en vintage liten duk. Perfekt nøttestoff!

DSC_0065

Knapt to uker etter at Merete hadde fått Elgekjolen i hus i fjor, fikk jeg en sms. Hun var hysterisk, for mannen hennes hadde vasket kjolen sammen med mørke klær og resten av historien kan dere nesten tenke dere. Den krympet ikke (jeg vasker ALT stoff på forhånd), men den hvite ribben på kjolen ble misfarget og stygg. Mannen fikk så hatten passet og for at dette ikke skal skje igjen, har man tatt sine forhåndsregler.

Jeg skrev tekst i Silhouette-programmet, skar ut bokstavene i smooth heat transfer på Silhouetten og strøk på. Teksten ble strøket på innsiden av ryggen, og budskapet taler vel for seg selv. Fnis!

DSC_0031

Konklusjon: Kjolen ble veldig fin, og jeg blir så glad når Merete blir så glad! Jeg elsker å se hvordan et par tøystykker kan forandre form og bli et plagg og ikke minst elsker jeg å se hvor fint det blir! Kjolen ble helt super, rett og slett!

PS: Snart give away på bloggen, så følg med!

12 kommentarer:

 1. Så herlig! Kjempefin kjole, og ikke minst kjempefin modell! Også teksten på innsida, da ... ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Jeg synes teksten på innsiden er kul!

   Slett
 2. Den ble helt fantastisk altså!!! :-)

  SvarSlett
 3. Så utrolig kul! Du er bare RÅ på disse aplikasjonene! har et bittelite sømteknisk tips da. Innsnittene på forstykket ser litt tette ut. Jeg ville ha flyttet dem litt lenger ut mot sidene (sånn på neste modell), da vil du få et litt lettere uttrykk, samt at innsnitt på overdelene ikke trenger å være så dype (innsnitt skal slutte ca. 2cm fra brystvorten). Men sånn egentlig trenger du jo ikke innsnitt på stretchstoff da - bare å tegne dem vekk om du får til. Men, altså kjolen er superskjønn!!!

  Finfin uke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Jeg har ikke tenkt over det med innsnittene, men ser det nå og kommer definitivt til å gjøre noe med det om jeg lager flere kjoler av samme modellen. Jeg synes det er godt å få slike tilbakemeldinger også. :)

   Slett
 4. Artig kjole! Det er så koselig å lese om ideen og tanken bak, at det ikke bare er noe stoff og noen sømmer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk karna! :) Jeg føler av og til at det bare er babbel, så det er godt at det er noen som liker å lese det.

   Slett
 5. For en nydelig kjole! Du er bare så utrolig flink med applikasjonene dine, og ekornene, og nøtta, var jo bare herlige!

  SvarSlett
 6. Priceless! Enda en fantastisk kjole fra deg!! Nydelig farger, fasong og applikasjoner. Stå på, du er en av mine store inspiratorer <3

  SvarSlett
 7. Så flott kjole. De ekornene var jo supersøte da :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3