Sider

6. mars 2012

Kjole til meg selv – Onion 2035

Jeg har hatt denne liggende uferdig lenger enn lengst og det er altfor lenge. Jeg har en plan om å gjøre ferdig de få ufo'ene jeg har utover våren. Det må bemerkes at det er kun ting til meg selv som blir ufo'er. Nå når denne kjolen (endelig) er ferdig, har jeg en tunika og to kjoler igjen, ufo'er alle sammen (og det er gode grunner til det altså. Sagaen fortsetter i fremtidige blogginnlegg).

DSC_0068

"Alle" har skrytt sånn av dette mønsteret fra Onion, så da måtte jeg også prøve. Jeg klippet ut delene i str S, og måtte sy inn og tilpasse ganske mye, mye mye mer enn jeg hadde trodd. Jeg tror rett og slett at jeg ble litt lei allerede der, og at det også er litt derfor det ble en ufo. Jeg mistet litt motet når jeg endelig fant formen på denne, for jeg synes det er vanskelig å finne farger som matcher, og i mitt forsøk på å bruke noe annet enn sort, sort og.. vel... sort, så datt jeg av lasset. Jeg klippet ut en haug med sirkler i et vintage stoff, men det ble for fargesprakende for meg og kontrastene ble for store. Kanskje egentlig ikke, men jeg er ikke vant til å bruke skarpe farger, så da feiger jeg ut.

Slik ser kjolen ut bak, og om jeg lager flere slike til meg selv, så blir det hel rygg, jeg synes ikke det ble så fint.

DSC_0075

I stedenfor å bruke stretch jersery i halsen og på ermene som jeg pleier, brukte jeg samme velour-stoffet som på kjolen og det ble en fin løsning synes jeg.

DSC_0080

 

DSC_0078

Også, applikasjonen. Som dere ser, så ble den sort. Når jeg begynte på ny giv på kjolen, endret jeg på den opprinnelige applikasjonsplanen. Og det er jeg veldig glad for, for nå har jeg en kjole som kan brukes til hverdags og som kan pyntes opp til fest. Og som dere ser, så ble det sort. Tatadaaa!

DSC_0072

Det ble altså et peace-symbol som fikk det ærefulle oppdraget med å pryde kjolen. Jeg skar ut symbolet med Silhouetten, i smooth transfer heat. Jeg synes det ble litt vel rynkete, og lurer på hvordan det ser ut etter vask og lett tørketromling. Hvis det blir slik på alle stoffer, kommer jeg heller til å bruke stoffmaling og lage sjablonger.

DSC_0074

Konklusjon: Jeg ble ganske fornøyd med kjolen tilslutt, den er enkel og kan brukes til flere anledninger. Siden jeg også har en plan om å bli flinkere til å bruke kjoler/skjørt dette året, så er det greit å begynne med plagg jeg føler meg hjemme i og som er lett anvendelige. Og det beste av alt, er at mitt elskede hodeskallesmykke (som forøvrig kostet 10 hele kroner på Cubus for et par år siden) matcher veldig bra.

Ps. Det blir giveaway ved 30.000 hits, og det nærmer seg, så titt innom og følg med!

8 kommentarer:

  1. Syns kjolen var kjempe fin jeg!!
    Flinke du!!
    Klem Monica Ebbesvik

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Monica! Så koselig at du stakk innom! :)

      Slett
  2. Kjempe fint! ♥

    klem klem
    Vicky

    SvarSlett
  3. Så deilig med UFOer som blir FOer. Tre av mine kanskje seks ufoer er også til meg selv. Mye raskere og morsommere å sy barneklær...
    Men kjolen din ble fin den! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sant? Jeg ligger litt etter med de andre UFO'ene, men har de lagt så lenge, kan de fint ligge litt til. ;p

      Slett
  4. WaaaaOOoo :o) Love it <3!!!

    Håper alt er supert med deg.
    KLEM

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3