Sider

22. august 2012

Jeg har begått et nytt strikkeri!

Og for et strikkeri! Elsk!
DSC_0600pic
Jeg forelsket meg i flettestrikk etter at jeg lærte meg det tidligere i sommer. Jeg hadde lyst til å strikke en pute og googlet litt og fant en jeg falt pladask for. Jeg tok bilder av skjermen med iPhonen, slik at jeg hadde noe å gå ut i fra.
bilde
Jeg fant oppskriften på den fine bloggen Hekta på strikk. Den opprinnelige puten er strikket i Dale Hegre, på pinne 5, 160 masker. Det blir en 50*50 pute.
Strikkenovise som jeg er, så har jeg kjøpt garn på Stoff og stil. Jeg har brukt merino ull, mykt, varmt og deilig. Pinnestørrelsen er 7 tror jeg.
DSC_0601pic
Den ble så fin! En fin kontrast til den svarte (og grusomme) sofaen vi har (som forhåpentligvis kan byttes ut snart). Planen er å bytte ut alle putene etterhvert, lillafargen på de jeg har fra før er herlig, men putene er ikke fine lengre.
DSC_0605pic
Jeg har strikket når jeg har hatt besøk, vært på besøk, på pause på jobb eller under lengre bilturer. Perfekt feriesyssel i hvertfall, når man har syfri og sånn.
Alt gikk smertefritt, trodde jeg. Når det nærmet seg slutten av puten oppdaget jeg at jeg hadde klart å strikke den ene fletten feil, på mystisk vis. Ikke vet jeg når det skjedde heller. Fakk!
DSC_0607pic
Jaja, hadde jeg ikke bemerket det er det ikke sikkert så mange hadde sett det heller. Fnis.
DSC_0608pic
Puten er ikke skjev på toppen slik som bildet viser, puten er bare slapp. Jeg pjåtet inni en pute jeg hadde fra før, men ser at jeg må skaffe meg en som er litt større og tykke, slik at puten blir finere og fyldigere.
Konkusjon: Elsk! Jeg skal strikke flere puter, i andre farger og helst med tykkere garn, slik at det går fortere. Utålmodig? (Neeeida)

9 kommentarer:

 1. Ser veldig bra ut! En liten feil i mønsteret beviser bare at den er hjemmelaget - et kvalitetsstempel altså! :-)

  SvarSlett
 2. Fin pute! Flnk du er. Jeg hadde aldri sett feilien om du ikke hadde pekt den ut:)

  Ønsker deg en fin kveld. Tusen takk for hyggelige kommentarer hos meg!
  Klem Tonje

  SvarSlett
 3. Hei, så koselig at du ville være med på min giveaway ღ da har jeg skrevet deg opp, og jeg skal trekke en vinner ved midnatt - vinneren annonseres på fredagens blogginnlegg :)Så mye fint det var her hos deg :) - og så flink du er... Jeg kan ikke strikke, men har kjøpt meg pinner og garn og tenkte jeg skulle prøve meg på "Skappel" genseren :)) - vi får se hvordan det går, hihi... Likte også den fine uro`en som du viser litt lengre nede her ღ herlig.... Ønsker deg en fortsatt fin uke, stor klem fra Mette :)

  SvarSlett
 4. Hei søte!
  Endelig fikk jeg tid til å besøke deg igjen, herlighet som tiden flyr. Med ny jobb og vannlekkasje i hus blir det ikke mye tid til å besøke søte medbloggere, dessverre. Har hatt mest fokus på å lage innlegg, men nå var det jammen godt å få tid til å besøke deg :)

  Takk for alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg, leser hver eneste flere ganger og smiler masse for meg selv (må nesten være blogger for å forstå det tror jeg *ler*)

  så flink du er som kan strikke pute :) HERLIG HERLIG! Jeg vil ha sånn flettestrikk i pledd jeg... hihi!

  Ikveld skal jeg ta fram strikkepinnene og kose meg.
  Fineste tirsdagskvelden!
  klemklem

  SvarSlett
 5. LEKKER!!:)
  ...flink du er til å strikke!

  Alltid likt sånn flettestrikk men tenkt det er for komplisert for meg...men når jeg ser hvor fint du får det fikk jeg lyst til å prøve meg på en pute selv..*hihi*

  Flott kveld til deg!
  Klemmer

  SvarSlett
 6. Wow!!! Så flink du er! Også kjolen under her da, fantastisk :)
  Jeg blir så imponert når folk er SÅ flinke til å sy :)
  Nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Kjempe fin. Du er skikkelig flink å strikke.
  Og heilt rett - hadde nok ikkje sett det om du ikkje hadde bemerka det. Men eg erog slik, MÅ kommentere om det er noko feil eller stygt. Og får som regel alltid til svar "Åja, det hadde eg ikkje sitt om du ikkje hadde sagt det.". ;-)

  SvarSlett
 8. Flott pute!! Jeg har laget tilsvarende basert på samme inspirasjonskile, som jeg tror er "Hekta på strikk" (kjenner igjen bildet:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stor takk til deg anonym, jeg skal legge inn link med en gang. :*

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3