Sider

14. juli 2009

Grønn sommerkjole

Om et par dager reiser vi til Tyrkia, og jeg fant ut at jeg ikke har så mye sommerklær som jeg trodde jeg hadde. Min kommende mann er sikkert helt uenig i det, men det er en sånn mannfolk ting.

Jeg hadde lyst til å lage en med rynkestrikk i brystpartiet og leste litt på Sykroken om hvordan å sy det blant annet. Jeg spolte strikken på underspolen som vanlig tråd, det var ingen problem. Jeg brukte to underspoler med strikk, og det var helt perfekt til min altfor petite byste.

Kjolen er laget av et gammelt sengetøy fra 70-tallet, som jeg fikk av tanten til min kjære. Det er helt fantastisk og jeg elsker det! Kjolen passer bra den, eneste er at jeg har laget den for trang oppe. Det går greit, det gjør det, det er godt jeg har så små pupper som jeg har, ellers ville de blitt kvalt.

DSC_0034 

 DSC_0041

DSC_0035

DSC_0037

DSC_0038

5 kommentarer:

 1. Steike! utrolig flott - Pål kommer til å rive den av deg, men men :)

  SvarSlett
 2. Nydelig kjole! Likte god stoffet du har brukt, og fin fasong :) Og du er blitt skikkelig flink til å sy klær til deg selv!

  SvarSlett
 3. Tusen takk!

  Anne-Marie, du får nå sagt det. :knegg:

  SvarSlett
 4. Kjempeflott kjole!!

  Jeg har så lyst til å lage slik overdel på en kjole. Er det altså "bare" til å bruke tynn strikk (antar man får kjøpt på sybutikk) i underspolen og vanlig tråd i overtråden, så går resten av seg selv?

  Ha en flott ferie :)

  SvarSlett
 5. Minon: Jepp, tro det eller ei! Om du er medlem på Sykroken (det er du, jo, sant?), så anbefaler jeg å lese EllenSand sin teutorial på å lage buksedress eller hva det heter. Der er det ganske godt forklart med bilder. Bare pass på å lage tuben ganske bred, min skulle nok vært 20-30 cm større enn hva jeg hadde.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3