Sider

29. mai 2011

Byttehandel – Ny kjolemodell!

Skjønne LilleRosin lager masse gøyt. Ikke bare syr hun, hun lager ringer og kuule lego-smykker. For en del måneder siden ble vi enige om en byttehandel, og her er mitt bidrag til Punktum, jenten til LilleRosin, som akkurat har fylt 3 år. Det var ikke et vanskelig valg å velge den minste av hennes 4 barn, fordi jeg ville prøve noe helt nytt. Og resultatet? Det ble knall.

Lille hadde en kjole en gang, som vi elsket. Da den ble for liten tok jeg litt bilder av den, i tilfelle jeg ville lage noe lignende en gang. Og det var lurt, for lysten kom.

DSC_0184

DSC_0192

Kinakrage, et interessant prosjekt. Aldri sydd før, men det var ikke så gale som jeg hadde trodd. Skal definitivt prøves igjen.

DSC_0191

Stor applikasjon er gøy!

DSC_0187

Stoffet er fra et gammelt sengeteppe svigerforeldrene mine hadde på hytten. Låvv it!

DSC_0189

Og så – detaljbilder. Øverst i halsen har jeg håndsydd trykknapper, slik at stoffet ikke skal bule.

DSC_0193

Rynking på ermene, jeg har aldri fått det til så bra før synes jeg, så kanskje smalstripet cord er et mer takknemlig stoff å lage rynker i enn for eksempel velour, eller stretch jersey og viskose og sånt (grøss og gru).

DSC_0198

I armhulen klarte jeg meg veldig greit, det var heller ikke avskrekkende som forventet.

DSC_0200

Slik ser det ut på innsiden, det ble pent der også.

DSC_0203

Slik ser det ut på innsiden av knappestolpen. Til en annen gang kommer jeg nok til å sy inn strykebelegg, for å sikre meg at stoffet ikke rakner i knappe-sømmene.

DSC_0204

Fine, fine gamle knapper, fra syskuffen til mormor sin onkel, som kan antas å være 40-50 år gamle, om ikke eldre.

DSC_0188

DSC_0205

Konklusjon: Kjolen ble veldig fin! Jeg liker modellen veldig godt, og kommer nok til å lage flere, og utvikle mønsteret litt mer. Mottager var meget fornøyd, og jeg gleder meg til å få se Punktum i kjolen sin!