Sider

14. juli 2009

Grønn sommerkjole

Om et par dager reiser vi til Tyrkia, og jeg fant ut at jeg ikke har så mye sommerklær som jeg trodde jeg hadde. Min kommende mann er sikkert helt uenig i det, men det er en sånn mannfolk ting.

Jeg hadde lyst til å lage en med rynkestrikk i brystpartiet og leste litt på Sykroken om hvordan å sy det blant annet. Jeg spolte strikken på underspolen som vanlig tråd, det var ingen problem. Jeg brukte to underspoler med strikk, og det var helt perfekt til min altfor petite byste.

Kjolen er laget av et gammelt sengetøy fra 70-tallet, som jeg fikk av tanten til min kjære. Det er helt fantastisk og jeg elsker det! Kjolen passer bra den, eneste er at jeg har laget den for trang oppe. Det går greit, det gjør det, det er godt jeg har så små pupper som jeg har, ellers ville de blitt kvalt.

DSC_0034 

 DSC_0041

DSC_0035

DSC_0037

DSC_0038

Shortser til Lillebror!

Lillebror har ikke så mye sommertøy, så siden han trenger litt nå når vi snart reiser til Tyrkia, fant jeg ut at jeg måtte sy et par stykker til ham. Begge er laget av stoff fra Panduro, jeg elsker begge stoffene. De har blitt prøvd på og passer utmerket!  De er i str 1-2 år. Jeg har laget to til, de kommer det bilder av senere.

DSC_0031 DSC_0032

Sommerkjole til meg selv!

Den grønne kjolen som vises under, kjøpte jeg på Only for 2 år siden. Om jeg ikke husker feil var dette et kupp, som kostet meg hele 30 kronasjer. Jeg liker denne modellen veldig godt, men ribben i livet er litt for høyt oppe synes jeg, så jeg går og drar kjolen lenger ned hele tiden. Kjolen er av ganske enkel konstruksjon, så jeg måtte jo selvsagt prøve å forbedre modellen.

DSC_0049

DSC_0051 

Stoffet jeg har brukt, er et gammelt stoff, som er fra stoffene jeg fikk fra tanten til mannen til venninnen min. Jeg elsker det og falt pladask første gangen jeg så det. Stoffet er noe skit å klippe i, det drar seg og blir fort skjevt. Det er også florlett og meget gjennomsiktig, så under har jeg sydd i kjolefór, ikke stort bedre å klippe i det heller. Den er fremdeles litt gjennomsiktig, det er mulig jeg syr på et nytt lag med fór på skjørtedelen.

Alt i alt ble jeg ganske fornøyd. Øverste ribben kunne fint vært en del strammere. Nederste ribben ligger fint nedpå hoften, hvor jeg best liker å ha skjørt/bukser. Først la jeg opp kjolen på vanlig vis, men det ble ikke fint.

Etter mye knot fant jeg ikke helt ut av rullesømmen på overlocken, så da var det å tusle over marken og ned til naboen for å prøve hennes. Hun manglet en dings som skal være på den ene griperen, så sømmen ble langt i fra slik den skal være, men foreløbig funker det fint.

Dette er forresten første gangen sømbysten min er i bruk. Hun vil heretter lyde navnet Gertie, etter en avdød slørhale-gullfisk jeg hadde en gang.

DSC_0044

DSC_0048

DSC_0047

DSC_0046

Mr. Phil and friends

Mr. Phil er en rolig og sindig fyr. Han må ha seg en svømmetur i ny og ne, siden han faktisk er en skilpadde, og når han er ute og svømmer, møter han som regel noen av vennene sine. Et par av disse vennene er noen frosker, de er helt tussete og hyper, til alle døgnets tider. De skaper mye liv og røre, og det er en av grunnene til at Mr. Phil liker dem så godt.

Liv og røre blir det gjerne uansett, når skjørtet er til en jente på 1 år. Det er vår nydelige nabojente som er heldige eier. Skjørtet er str 2-4 i livet, og str 1 år i lengde. Fargen på ribben ble litt rar på bildet, den er mer lik den lyseste grønnfargen på frosken på Mr. Phil.

DSC_0028 (2)

DSC_0029

DSC_0030