Sider

16. juni 2009

Vår-og høstpose til Anine

Denne posen og den som kommer i neste innlegg, er til en Anine. Mamman til Anine, har jaggu vært tålmodig. Kunstneren i meg slo til på forrige posen, som var til henne, og laget den grønn, tiltross for at jeg visste at det ikke var en farge hun likte kjempe godt. Hun likte posen veldig godt, men ikke fargen. Så da var det å hive seg rundt og lage en ny, i tillegg til en vinterpose som hun også ville ha.

Fargene hun liker aller best, er lilla i forskjellige toner. Akkurat på det punktet er vi lik, jeg er frelst på lilla og har vært det i åresvis. Jeg har hatt lite tid til å sy generelt sett i mai måned og nå utover i juni, med x antall bursdager og masse besøk i pinsen blant annet. I tillegg mangler døgnet et par timer.

Dette er en av de fineste posene jeg har laget noensinne tror jeg. Jeg virkelig elsker den! Stoffet inni er et tykt og nydelig bomullsstoff fra Stoff og Stil, utsiden er cord fra Ellos.

Mauren er en ny liten fyr, som har lagt i tegneboken min lenge og ventet på å få komme ut. Han gjorde seg perfekt som en bokstav, håper han ikke blir fornærmet for det. Maurene kommer som regel kravlende utpå våren og sommeren, derfor måtte den få en plass mellom blomster og sommerfugler.

Eva Maris på Sykroken kom med et skjønt dikt, som fortjener en plass her:

Mauren

Liten?

Jeg?

Langt ifra.

Jeg er akkurat stor nok.

Fyller meg selv helt

på langs og på tvers

fra øverst til nederst.

Er du større enn deg selv

kanskje?

~Inger Hagerup~

DSC_0619

DSC_0615

DSC_0616

DSC_0618

DSC_0620

DSC_0625

DSC_0626

DSC_0623

DSC_0628

DSC_0627

Vinter og sne

Denne posen er også Anine sin. Der de bor er det fryktelig kaldt om vinteren, så hun trengte en god og varm pose. Med to lag dyne i bunn og to lag dyne i lokket, så regner jeg med at hun skal holde seg god og varm på de kaldeste dagene!

Mamman til Anine hadde et ønske om et snøfnugg, da de liker snø og vinter. Jeg er ikke vanskelig å be, jeg visste fort hva jeg ville lage. Etter litt studering av bilder på snøfnugg, og litt tegning, fant jeg en form jeg likte. Det mønstrete stoffet jeg har brukt kan gjerne også se ut som snøfnugg, jeg syntes det passet fint til!

I tillegg har jeg brodert på en del hvite perler, som skal symbolisere snøfnugg, om vinteren snør det jo, så snøfnugg må med! Jeg synes det ble en fin effekt. Systematikeren i meg er slik at ting skal være beine, like mye alle steder, alt må være i symmetri, så det var ikke enkelt å plassere perlene, hehe! Jeg fikk hjelp av mine herlige syklubb-venninner, som var på syklubb-besøk den dagen jeg sydde på applikasjonen.

Inni posen er det teddystoff og utenpå er det cord, jeg tror den er fra Ellos.

DSC_0611

DSC_0608

DSC_0609

DSC_0610

DSC_0612

DSC_0613

Perledetalj

DSC_0614

Min første selebukse!

There comes a time for everything, og nå var tiden sannelig inne for å sy min første selebukse! Minste gutten til MerteBerte, min venninne og trofaste kunde, ble 2 år og ville at jeg skulle sy en selebukse til ham. Jeg kjøpte en selebukse til Lillebror for noen uker siden, som jeg likte veldig godt formen på, så jeg tok utgangspunkt i den og laget et mønster. Jeg ble veldig fornøyd, jeg synes formen ble knall! Til neste gang vil jeg lage bena enda videre, for å få en pose-effekt nederst.

Utseendemessig digget jeg kontrasten mellom den røde ribben og de grønne knappene til den brune velouren. Jeg har lagt inn en kile i skrittet, for at bleien skal kunne få litt mer plass. Størrelsen er ca 92.

DSC_0038 

DSC_0040

DSC_0043

Bak

DSC_0044 

DSC_0045

Kile i skrittet

 DSC_0046