Sider

18. juni 2012

Fra gammel og slitt til ny

En skjønn jente jeg kjenner hadde en topp hun var veldig glad i, men som var blitt flekkete. Hun lurte på om det var mulig å sy en ny. Jeg foreslo at det kanskje gikk an å farge den i en annen farge mtp flekker, men hun hadde forhørt seg litt rundt og de fleste sa at stoffet ikke ville ta til seg farge.

Så – da ble det ny!

PicMonkey Collagenummer3 

Jeg tok litt bilder av den gamle toppen før jeg gikk løs på den med sprettekniven. Litt av en jobb å sprette opp igjen toppen, med vanlige sømmer og overlock-sømmer. Stine ville ha toppen lenger, slik at den ble mer som en kjole.

  DSC_0062den nye

Hun ble kjempe fin i den nye kjolen og virket ganske fornøyd. Stoffet er omtrentlig det samme som den gamle, vi gikk rundt i stoffbutikken og lette litt og sammenlignet. Det er et lett stoff, som henger tungt. Jeg har jaggu meg klart å glemme hva det het.

PicMonkey Collage nr to

Stoffet er ikke enkelt å jobbe med, det beveger seg og fliser seg lett, så det er en stor fordel å ha en overlock når man skal lage noe i den type stoff.

Konklusjon: Greit prosjekt, dog tidkrevende med spretting av sømmer. Jeg klarte å sy feile deler sammen to ganger. Det er et virrvarr av lag, og siden alt er i samme farge, så blir det fort krøll.

 

I've made a copy of my friends favourite tunic, that she couldn't use anymore because it had spots on the chest that wouldn't go away. An ok project, made in a fabric that doesn't lie still when cut in.