Sider

9. januar 2010

Prosjektkjole ferdig!

Endelig kan en vel si. For snart et år siden laget jeg dette innlegget. Jeg begynte på kjolen et par måneder etter og av en eller annen merkelig grunn ble den liggende, og den ble nedprioritert. Litt teit egentlig, for jeg pleier å gjøre ferdig et prosjekt før jeg begynner på et nytt.

Kjolen består av lilla velour, grønn ribb, blomster av vintagestoffer og detaljer i forskjellige grønntoner. Det er blomster på den, og på bildene lengre ned, vil dere se at jeg har laget "gresstrå". Det er det som har gjort at kjolen har blitt liggende, det har vært en million tråder tilsammen tror jeg. Som jeg skrev den gangen jeg la ut bilder av materialene; jeg vet å lage meg arbeid.

Kjolen er da altså Lille sin, str 116 og den sitter som et skudd. Da jeg jobbet på kjolen her i fjor høst en gang, holdt jeg den opp til henne og sa at den skulle bli hennes. Hun så på den, så på meg, hele ansiktet lyste opp som en sol og med en lyslys-stemme sa hun: "Å mamma! Er den til meeeg?" Og helt plutselig, så forsvant smilet og en litt fornærmet stemme sa: "Men eg ville isje ha grønne armer, eg ville ha rosa!" Takknemligheten lenge leve, hehe!

Ermene har blitt laget videre nede, for å få litt poseeffekt. Den strikken jeg har brukt var tydeligvis ikke så god som jeg trodde, så jeg fikk ikke max effekt synes jeg, men det ble fint likevel.

DSC_0001 (2)

DSC_0003

Gresstråene kommer desverre ikke like godt frem på bildet som de gjør irl. De er laget i 3 forskjellige grønntoner for å skape litt spill. Jeg var i tvil om jeg skulle ha skråbånd på kanten nede eller om jeg bare skulle brette den opp og sy en enkel stikning rundt. Jeg valgte skråbånd og synes det ble bra, om jeg skulle ombestemme meg en gang i verden, er det en smal sak å pelle det av igjen.

DSC_0014

DSC_0012

DSC_0007 (2)

Denne blomsten er laget av et gammelt sengetøy jeg har fått av Shamu.

DSC_0011

Denne er laget av en gammel gardin, som kommer fra farmoren til ene klubbvenninnen min.

DSC_0005 (2)

Dette stoffet kommer også fra samme klubbvenninne.

DSC_0010

Monster 1

Guttungene til MerteBerte har alle fått jakker med glidelås til jul, jeg tror hun bestilte dem i sommer, hehe! Kristian, som er den eneste av de tre brødrene som ikke har LilleLeo-plagg, ble overlykkelig.

Det har vært en ny erfaring å sy glidelås på denne måten, tidligere har jeg kun gjort det på vognposer. Jeg har fått litt aha-opplevelser og idéer til hva som kan forbedres mtp glidelåsene om jeg noensinne lager slike jakker igjen. Mønsteret er fra Stoff og Stil og jakken under her er i str 8 år. Applikasjonen er laget utifra ene monsteret på stoffet, de eeer så søte!

DSC_0130

DSC_0131

DSC_0132

DSC_0134

Monster 2

Her er Øyvind sin jakke, i str. 6 år. Øyvind er helt lys i håret, så disse fargene kler ham veldig godt! Monsterapplikasjonen har jeg laget utifra et av monstrene på stoffet. DSC_0135

DSC_0137

DSC_0138

DSC_0139

Varmluftsballong

Dette er Andreas sin jakke. Fargene på bildene er litt rare, jakken er lyseblå, med sandfarget ribb på ermer og nederste kanten. Alle fargene står veldig fint opp mot hverandre. Skulle jeg laget den om igjen, hadde jeg hatt applikasjonen lenger oppe, da mønsteret fra Stoff og Stil viser seg å være litt vel merkelig stort i størrelse 4, så jeg måtte ta av en del på lengden. Ryggstykket på denne er like stor som ryggstykket på str 8 år.

DSC_0124

DSC_0126

DSC_0128