Sider

24. februar 2011

Voksenkjole – Tre vol. II

Noen husker kanskje Monica sin super-fine sorte kjole med lilla tre på? Da jeg fikk bestilling på denne brune kjolen, for mange måneder siden, hadde jeg en nogenlunde ide om hvordan den skulle bli. Jeg ville bruke treet som jeg brukte på Monica sin kjole, men jeg har tegnet det på nytt og tror jeg synes dette treet er litt bedre enn det forrige (selv om det er veldig likt på fler vis). Det forrige ble kanskje vel stort.

Jeg visste ikke hvilket stoff jeg ville bruke på treet og lette gjennom kassene mine. Det jeg endte opp med har jeg hatt i et par år, jeg fikk det fra en super-snill dame på FP og har ikke klart å bruke det før. Jeg har ikke hatt noen plan for det, det er så fint at jeg har spart det i det lengste.

DSC_0020

DSC_0024

DSC_0054

DSC_0059

På denne kjolen har jeg laget to innsnitt bak på ryggen, det har jeg ikke gjort tidligere på denne modellen. Det er ikke alltid den blir like fin bak nemlig, det kommer nok litt an på hvordan stoffet vrir og vender på seg vil jeg tro.

DSC_0027

Rynkingen i halsen og på ermene er veldig inspirert av en jakke fra ChillNorway:

                        Bildet er lånt fra ChillNorway

Jeg har aldri prøvd dette før, så jeg forsøkte meg et par ganger før jeg kjørte på. Det ble veldig fint og dekorativt. Før jeg foldet remsen jeg skar ut, sikksakket jeg sårkantene for å blant annet stabilisere stoffet.

Etterhvert som jeg la stoffet i folder (jeg elsker sømmometeret mitt!) festet jeg med knappenåler og valgte tilslutt å sy en støtte-tråklesøm på midten av remsen. Den kan man forøvrig se spor av her. Det gjorde alt mye enklere for meg i monteringsprosessen.

DSC_0031

Jeg har gjort det samme på ermene og det ble veldig fint! Jeg valgte å la endene på stoffene overlappe hverandre og synes det ble riktig så fint! Litt annen effekt ble det også, fordi stoffet er tynnere enn velouren. Stoffet er grovt vevet og jeg tror kanskje det inneholder ull. Det kan kanskje klø litt, så derfor valgte jeg å ikke ha det i halsen, tiltross for at det nok ville blitt veldig fint det også!

DSC_0032

DSC_0033

Greinene på treet former et hjerte.

DSC_0034

DSC_0035

Ikke veldig fine bilder, de ble tatt inne på kveldstid. Sånn går det når man ikke har tålmodighet til å vente til dagen derpå. Kjolen er sydd på mål og forhåpentligvis sitter den som et skudd på den som skal ha den. Den sitter ikke perfekt på meg, men jeg måtte ta bilder med den på, for den kommer ikke godt nok frem på sømbysten synes jeg.

DSC_0036

DSC_0038

DSC_0039

Etter at kjolen var ferdig, viste det seg at den ikke var 100 % likevel. Halsen ble ikke så fin som jeg trodde, det så bra ut på sømbysten, men ikke da jeg tok den på meg. Rynkingen i halsen bulte ut, så jeg klippet to små snitt på innsiden, tredde i en strikk, strammet til og tråklet igjen snittene for hånd. Jeg synes det ble finere, selve formen i halsen kom seg veldig!

DSC_0061

Konklusjon: Kjolen ble veldig fin, og hun som skal ha den ble veldig glad da hun så (de dårlige) bildene jeg sendte henne forleden, så det kan være at hun blir enda litt gladere når hun får se bedre bilder, hehe.