Sider

15. juni 2009

Lille har fått gardiner til sengen sin

Til jul fikk Lille ny seng. Det ble en halvhøy seng fra Barnas Hus, det var den hun hadde mest lyst på, og siden rommet hennes ikke er av de største her i verden, passet den utmerket. Det hørte med tårn-sett og gardiner, men det droppet vi, da jeg ville lage gardinene selv. Ene syklubb-venninnen min sin datter har samme sengen, og da hun fortalte at de ikke brukte tårnet, gjorde vi kjapt en avtale om at jeg kunne få den, mot at hun fikk en kjole til jenten sin. Det er denne kjolen hun fikk i retur.

For en del uker siden var gardinene endelig ferdige. Jeg har sydd dem i smug. De er ganske like til de man kan kjøpe med sengen, fargemessig og designmessig. Et par kvelder før de var helt ferdige, så Lille gardinene som er inni "vinduet". "Åååå! For et nyydelig stoff! Skal det bli et skjørt mamma?" Kanskje det, svarte en noget kryptisk mor, og smilte i skjegget.

Mens Lille lå og sov en kveld, listet vi oss inn og fikk montert opp "strengen" og skruer og alt slikt og monterte gardinene. Jeg hadde så lyst å vekke henne der og da at dere aner det ikke, men jeg klarte å holde meg i skinnet.

Morgenen etterpå da hun våknet, løftet jeg henne ned fra sengen, og da hun oppdaget gardinene kom det et gisp. Hun bare smilte og var helt månebedotten. De måtte såklart testes ut, Lillebror var også ganske nyskjerrig på disse. Han har en tendens til å tro at han kan krype gjennom hullet, og blir som regel sittende fast og hyle, hehe!

DSC_0004

DSC_0006

Som på originalen, har jeg laget gardiner i "vinduet".

DSC_0010 (2)

De kan selvsagt trekkes for.

DSC_0011 (2)

Jeg har applikert på en blomst, og klippet så hull i den før kantebåndet ble sydd på.

DSC_0014 (2)

Konklusjonen på prosjektet er at det hadde gått meget mye fortere å kjøpe disse i butikken. Prismessig har de vel kommet på ca samme prisen, men samtidig er det noe med å ha laget disse selv. Det tror jeg Lille også synes er kjempe stas.