Sider

18. oktober 2013

Skravlepapegøye

Jeg har en liten venn, som var litt av en skravlepapegøye da hun var litt mindre. Jeg inngikk en byttehandel med mamman hennes, som heklet to nydelige kosedyr til ungene mine.

DSC_0345pic

Hun har jaggu måttet vente lenge på kjolen. Sylysten har vært totalt fraværende, men jeg aner en liten lysning i tåken.

Jeg har sydd en falsk knappestolpe, som opprinnelig var mye smalere, men jeg blingset visst totalt når jeg strøk den på, for den ble regelrett pisseskjev (og for en som er så opptatt av at alt skal være symmetrisk og bladibla) og det ble så traumatisk at jeg måtte rive den forsiktig av og sy på en ny en. Den nye ble egentlig mye finere, så aldri så galt...

DSC_0347pic

Knappene på ermene er trukket med det gule blomstrete stoffet. Knappene skulle egentlig ha samme stoff som på vingene, men det var så tykt at det var helt umulig, så da fikk det et annet nydelig vintage stoff isteden.

DSC_0350

Valget av applikasjon var slettens ikke tilfeldig, en skravlepapegøye må selv ha en papegøye. Applikasjonen er satt sammen av forskjellige stoffer. Det gule blomstrete har vært en natt-trøye (muligens mormor sin, jeg er ikke helt sikker), og vingen er ordentlig retro.

DSC_0351pic

 

DSC_0352pic

For å få mer liv i øyet sydde jeg på en hvit perle. Perfekt!

 

This dress is made to a wonderful, little girl. Her mom made two crotchet animals for my kids and I made this for her beautiful girl. When she was younger, she was just like a parrot, repeating everything we said to her. Every parrot needs their own parrot.