Sider

27. desember 2007

Janis Joplin-veske!

Jeg har en Janis Joplin gal kusine, som jeg ville lage noe gøy til til jul. Etter å ha vært hos henne i oktober litt lenger sør i landet, fant jeg fort ut at jeg ville lage en veske til henne til jul, med et bilde av JJ på. Jeg tenkte lenge og vel, og da jeg først satt i gang var det kjempe gøy!
Det aller første jeg gjorde, var å søke på nettet etter bilder, og lagre dem. Fant en god del, plukket ut favorittene, og kikket litt på dem i PhotoShop (CS3), for å se størrelse, og hvor bra kvalitet det var på dem. Printet så ut bildet i den størrelsen jeg skulle ha på et T-Shirt Transfer Iron-On-papir, klippet til bildet, og strøk det på hvitt, tykt bomullslerret.
Første bildet ble mislykket, nettopp fordi jeg brukte bruksanvisningen for påstryking. Papiret ble gult og brunt, ergo for sterk varme, for lenge. Ute i kantene derimot ble det knall-bra, der hadde det vært lite varme. Så bilde nr to ble perfekt!
Jeg begynte på selve vesken et par dager før julaften, en sen kveld. Jeg har en annen venninne i samme by som min kusine, som viste meg et lurt triks på hvordan sy bunnen i vesken. Jeg har visst ikke fulgt helt med i timen, for jeg gjorde det jeg ble vist - trodde jeg, men den ble jo helt rar. Så sent på kvelden/natten begynte jeg å lete på nettet etter tutorials på vesker (bilder og forklaringer). Etter over en time, og på siste linken, fant jeg endelig beskrivelsen og lyspæren ble tent. Derfra gikk det meget greit og smertefullt.
Dette er altså min andre veske, som jeg selv synes ble utrolig fin. Veldig spennende å lage noe jeg ikke har sett før, andre steder enn i hodet mitt. Ytterstoffet er sort smalstripet kord, hvis farge ser ganske merkelig ut på bilder. Over bildet er det plast, og rundt kantene er det velour-bånd. Inni vesken har jeg brukt et tykt bomullsstoff, og også sydd en lomme i den svarte kord'en.

Vesken ble meget godt mottatt - det var det viktigste av alt!