Sider

22. august 2012

Jeg har begått et nytt strikkeri!

Og for et strikkeri! Elsk!
DSC_0600pic
Jeg forelsket meg i flettestrikk etter at jeg lærte meg det tidligere i sommer. Jeg hadde lyst til å strikke en pute og googlet litt og fant en jeg falt pladask for. Jeg tok bilder av skjermen med iPhonen, slik at jeg hadde noe å gå ut i fra.
bilde
Jeg fant oppskriften på den fine bloggen Hekta på strikk. Den opprinnelige puten er strikket i Dale Hegre, på pinne 5, 160 masker. Det blir en 50*50 pute.
Strikkenovise som jeg er, så har jeg kjøpt garn på Stoff og stil. Jeg har brukt merino ull, mykt, varmt og deilig. Pinnestørrelsen er 7 tror jeg.
DSC_0601pic
Den ble så fin! En fin kontrast til den svarte (og grusomme) sofaen vi har (som forhåpentligvis kan byttes ut snart). Planen er å bytte ut alle putene etterhvert, lillafargen på de jeg har fra før er herlig, men putene er ikke fine lengre.
DSC_0605pic
Jeg har strikket når jeg har hatt besøk, vært på besøk, på pause på jobb eller under lengre bilturer. Perfekt feriesyssel i hvertfall, når man har syfri og sånn.
Alt gikk smertefritt, trodde jeg. Når det nærmet seg slutten av puten oppdaget jeg at jeg hadde klart å strikke den ene fletten feil, på mystisk vis. Ikke vet jeg når det skjedde heller. Fakk!
DSC_0607pic
Jaja, hadde jeg ikke bemerket det er det ikke sikkert så mange hadde sett det heller. Fnis.
DSC_0608pic
Puten er ikke skjev på toppen slik som bildet viser, puten er bare slapp. Jeg pjåtet inni en pute jeg hadde fra før, men ser at jeg må skaffe meg en som er litt større og tykke, slik at puten blir finere og fyldigere.
Konkusjon: Elsk! Jeg skal strikke flere puter, i andre farger og helst med tykkere garn, slik at det går fortere. Utålmodig? (Neeeida)