Sider

28. mars 2011

Voksenkjole – Mitt helt eget gjøkur!

Julaften i fjor feiret vi hos mine foreldre, og ved frokosten 1. juledag fikk jeg plutselig verdens største lyspære over hodet mitt. Jeg hadde sauestirr nemlig, og tok meg i å stirre på leverposteiboksen og logoen til Stabburet Leverpostei, som er nettopp, et stabbur. Formen kan minne litt om hovedformen til gjøkur, og da var det gjort.

Tanken om å lage en helt egen gjøkur-applikasjon dannet seg. Ideen om gjøkuret hadde jeg lenge, men visste ikke helt hvor jeg skulle starte eller hvordan jeg skulle bygge den opp. Jeg googlet og leste om gjøkur, for å finne ut om det elementer som bare "må" være med og rett og slett fordi jeg ble ganske nyskjerrig. Jeg printet ut bilder av forskjellige gjøkur, studerte dem, og begynte å skisse.

Et voila:

DSC_0019

Slik så det ut en mørk kveld, når alt var sydd på på forstykket, og klar for å monteres sammen med de andre kjole-stykkene. Gjøkuret mitt består av et hus, en hjort/elg på taket, to ekorn, pendelen, to slike snorer med kongler på som man drar i, og i stedenfor å lage tall på klokkeskiven, valgte jeg å la den være i mønstrete, vintage stoff.

DSC_0008

Små ekorn:

DSC_0022

Fra 'huset' og ned til pendelen har jeg endelig fått bruk for en av de ørti broderi-sømmene jeg har på maskinen min, og det ble en veldig fin effekt, for det ser ut som en lenke etc.

DSC_0023

Stiliserte kongle-dingle-dangler:

DSC_0024

Og øverst på taket, hjort/elg. Ørene ble kanskje litt veldig alve-aktige, så de må det gjøres noe med tror jeg. Det som er gøy er at jeg kan ha forskjellige hoder på toppen, som gir et forskjellige uttrykk, så variasjonsmulighetene er store!

DSC_0025

DSC_0026

Det fine, prikkete stoffet i halsen gjorde seg godt. Elsker det!

DSC_0020

Konklusjon: Kjolen ble veldig, veldig fin, elsker den! Jeg synes fargekombinasjonene funker ganske greit, fra den lyse ensfargede grå, til den mørke grå med hvite prikker. Dessuten er lilla og grått en sikker kombo uansett.

Jeg gleder meg til å lage flere gjøkur i forskjellige stiler!