Sider

26. mars 2015

Et skjørt til besvær

Lillebror skulle i bursdagsbesøk til ene venninnen sin på sensommeren i fjor, og siden jeg hadde fri den dagen fant jeg ut at jeg skulle sy et skjørt til bursdagsbarnet. Selve skjørtet er enkelt-penkelt, men hva hjelper det når motivet skulle bli til bry? Jeg skar ut et skjønt dådyr i glittervinyl fra Stoff og stil.
Herregud for et herk! Å få vinylen til å feste seg på velouren, det var lettere sagt enn gjort. Alt så fint ut etter det var strøket på når motivet fremdeles var varmt, men med en gang det var kaldt, løsnet det i kantene. Jeg tror jeg brukte halve dagen på å stryke i flere omganger, for å få det til å henge fast.
Tilslutt rant tiden ut og jeg måtte krype til korset og haste-sy motivet fast. Jeg ble ganske muggen, for det var slettens ikke planen i det hele tatt. Du vet når du har sett for deg noe, har en plan og så går den i vasken? Akkurat den følelsen satt jeg igjen med og det irriterer meg fremdeles.

DSC_0133

DSC_0134

Skjørtet ble fint og Lillebror syntes det var stas å gi bort, men jeg var ikke 110% fornøyd. Merkelappen min klarte jeg i tillegg å sy på på feil side. Oh well, aldri mer glittervinyl på velour i hvertfall.

 

I made this skirt for my sons friend. The vinyl wouldn't stick, no matter how much I ironed it, so I had to sew it. That really bothers me, because it would look so much better without the stitches.