Sider

25. mars 2015

Hettejakke 3/3: Skaterdude

Til jul bestilte kjære MerteBerte tre hettejakker, en til hver av guttene på 8, 10 og 12 år (Jakke 1/3 og Jakke 2/3). Frie tøyler på alle med både farger og dekor. Eneste jeg fikk vite litt om var interessen til guttene, og så laget jeg jakker til dem utifra det. Kristian på 12 er interessert i skating.

DSC_0106pic

Som på de andre jakkene, har også denne fått et monogram, og dette monogrammet er jeg veldig fornøyd med!

DSC_0107pic

Figuren på ryggen har jeg funnet på nett og tracet. Den er skjært ut i flossy vinyl, det samme er skriften. Jeg synes det ble ganske tøft, og det synes Kristian også.

DSC_0108pic

DSC_0110pic

Å lage disse tre jakkene har vært veldig kjekt, men at de har skapt mye hodebry, det skal jeg ikke legge skjul på. Denne jakken skulle egentlig syes i et annet stoff. Hetten, for-og bakstykket skulle syes i et grått, mykt stoff, med store quilteruter og armene skulle være i sort ribb eller velour. Jeg kjøpte stoffet til for-og bakstykket og som alltid, vasket jeg stoffet før bruk (på 40 grader i Milo). Da jeg tok stoffet av tørkestativet, så jeg at det var fullt i nupper. Etter én gangs vask skal det slettens ikke se sånn ut, og jeg ble ganske sur, for hele planen min gikk i vasken. Jeg fikk heldigvis byttet inn stoffet i denne grå velouren.
Glidelåskanten og hettekanten skulle være i ribb, som gikk hele veien rundt. Jeg hadde kantet alle tre jakkene og det så veldig bra ut, men da jeg skulle montere glidelåsene viste det seg at selv om jeg hadde vært forsiktig, så hadde ribben strekt seg såpass mye under kantingen, at ingenting passet over ens. Uansett hvordan jeg prøvde, hadde stoffene strukket seg såpass at alt var blitt skjevt og glidelåsene havnet ikke på samme plass på hver sin side. Etter en del tenking (og banning), fjernet jeg kantingen på forstykkene, og beholdt den på hetten. Jeg sydde på glidelåsene og belegg på innsiden. Det ble ganske bra tilslutt, jakkene ble fine og guttene ble veldig glade for de fine jakkene de fikk til jul.

 

My good friend MerteBerte wanted me to sew jackets for her three sons last Christmas (Jacket 1/3 and Jacket 2/3). All she told me was their interests, other than that, I could do exactly what I wanted. 12-year old Kristian loves skating, so this jacket got a skaterdude theme. I had some troubles along the way with the fabrics, but it all turned out well and I was very satisfied with how they became.