Sider

15. august 2015

Sommerkjole til 10-åringen

Tradisjonen tro, har jeg sydd en sommerkjole til Lille. Her, her og her finner dere tidligere sommerkjoler.
Det aldeles fantastiske stoffet så jeg tilfeldigvis på en side på Facebook og falt pladask! Satte meg på venteliste og det var en lykkens dag når det dumpet ned i postkassen, enda finere enn jeg håpet. Det er kjøpt hos By Christina. Hun har jaggu meg mye fine stoffer!

DSC_0353pic

Jeg var ikke helt sikker på hvilken type sommerkjole jeg skulle sy, men når jeg først fikk fart på saksen, gikk det av seg selv. Med hjertet i halsen klippet jeg kjolen på frihånd, etter forrige års sommerkjole, bare la til litt ekstra.

DSC_0361pic

Jeg er glad for at jeg ikke valgte lyserosa ribb, for den blå ribben var en helt perfekt match og liver opp kjolen. Jeg er veldig fornøyd!

DSC_0356pic

Båndet under brystet skar jeg ut, banket i maljer, sydde sammen, tredde rundt kjolen og sydde på. Litt tungvindt, men siden jeg skulle ha en løpegang måtte jeg nesten gjøre det slik.

DSC_0358pic

Jeg har ikke coverlock enda (dessverre), så jeg la opp kanten nede med tvillingnål. Enkelt og greit.

DSC_0363pic

Jeg husket såvidt å knipse noen bilder av Lille med kjolen på, her på strandpromenaden i Cannes (tatt med dårlig mobilkamera):

IMG_7656IMG_7658

Den satt veldig fint på, og kledde henne veldig godt. Jeg er veldig fornøyd!

 

It has become a tradition to make my 10-year old a new dress or two before we go on summer holiday. I instantly fell in love with this fabric, which was even more wonderful than I could imagine. I didn't have a pattern, so I found last years summer dress and cut the same shape, though a little bigger. The blue fabric I chose matched perfectly! As you can see on the last pics, taken at the beach promenade in Cannes, France, it suited her very well. I am very satisfied with the dress.