Sider

22. februar 2011

Det nærmer seg Give away!

Jeg har nå rundet 90 følgere og har nesten 17 500 treff på bloggen. Det er mye! Og det er så gøy!

Så – når jeg runder 100 følgere kommer det en give away. Og når jeg har rundet 20 000 treff, da kommer det pinadø en til.

Hepp hepp!

Thea har hatt bursdag!

I fjor fikk Thea dette skjørtet til 4 års dagen sin. I år, til 5 årsdagen, fikk hun en kjole av oss, hvor hun har tegnet motivet selv. Hun tegner noen fantastiske prinsesser, og hva er vel kulere for en 5 åring enn å få sin egendesignede prinsesse på en kjole? Ganske lite. Punktum.

DSC_0007 (4)

Kjolen ble kjempe kul, rett og slett, og godt er det, for det var litt arbeid med applikasjonen. Her ser dere originalen til Thea (sett bortifra mine kulepenn-skriblerier).

DSC_0026 (3)  DSC_0010 (3)

For å få figuren stor nok forstørret jeg den til A3. Så tegnet jeg på baksiden av kopien med sort sprittusj, som jeg så la vliselin over, og tegnet av de forskjellige delene der. Jeg klippet ut alle delene og strøk dem på stoffene de skulle være i. Alle stoffene på figuren er herlig gjenbruk, bortsett fra håret, det er i sort ribb. Jeg måtte stilisere det, for det hadde tatt veldig lang tid å lage håret med bare tråd. Fjeset er gjenbruk fra et gammelt sengesett, hovedsiden er egentlig orange, men – flaks for meg, så var baksiden helt perfekt hudfarget. Skinnkjolen er fra en grisestygg skinnjakke, som jeg har brukt skinn fra før. Bena er fra et skjørt en kollega hadde til datteren sin da hun var liten, og det har jeg også brukt før.

Man ser det ikke så veldig godt her, men bena er ganske bling, i en finfin lillafarge.

DSC_0018 (2)

"Knappene", eller sølvperlene er sånn plassert sånn ca der Thea har tegnet dem. Helt autentisk blir der derimot ikke, for jeg hadde ikke sølvperler i forskjellige størrelser. Det tok sin tid å sy på perlene, og det er slikt jeg gjerne tar med meg på jobb og putler med det i pausen.

DSC_0020

Jeg vurderte å droppe alle hjertene og bare ha et og annet, men det går jo ikke. Det er jo ikke slik Thea tegnet prinsessen sin. For å få litt mer ka-ching i prinsessen valgte jeg å sy dem med sølvtråd, og det ble veldig fint! I tillegg ble det en veldig fin effekt, i og med at skinnet er mye tykkere enn de andre stoffene.

DSC_0021

Litt blåfarge igjen i øynene og under nesen etter merkepennen, det går bort i vask.

DSC_0022

Fine, gamle knapper, som jeg ikke husker helt hvor er i fra.

DSC_0015

Fin kontrast i halsen og ermene med sort ribb.

DSC_0017 (3)

Konklusjon: Kjolen ble veldig, veldig tøff og den falt meget godt i smak hos mottageren selv og hennes foreldre. Thea kommer til å kle den utrolig godt, med sitt røde, nydelige hår.