Sider

14. februar 2012

Uglekjole til Monica

Fine, gode Monica hadde lyst på en ny kjole. Hun elsker den forrige kjolen jeg sydde til henne og det er så kjekt å høre at hun får komplimenter for den.

Denne gangen ville hun ha en grå en og motivet var vel forsåvidt valgfritt, men gjerne en ugle. Den forrige kjolen har et snirkel-tre, som kan symbolisere et oliventre (som igjen symboliserer navnet på gutten hennes) og ugle er et symbol for navnet til datteren. Jeg må innrømme at jeg tenkte så det knaket lenge på motivet, og det er så deilig når det løsner!

Mønsteret er nr 23059 fra Stoff og stil og det er modell B jeg har sydd. Det er englestrikk i kantene på bryststykket, for at stoffet skal sitte pent i utringningen og for at man ikke skal vise alt man har under når man setter seg ned. Jeg kommer nok til å kutte innsnitt på skjørtet på andre modeller.

DSC_0151

Jeg synes denne gråfargen er vanskelig å finne en matchende farge til, for den er mørk og litt ubestemmelig. Jeg ble veldig glad da jeg fant stoffprøver og så at de fargene jeg hadde i tankene matchet veldig bra.

DSC_0155

Siden skjørtet er så mye større på en voksenkjole, så hadde jeg mye plass å utfolde meg på, og lurte litt på hva jeg skulle gjøre med uglen. Det ville blitt litt rart om den skulle være helt alene. Løsningen ble å lage en gren og en stamme, hvor stammen forsinner.

DSC_0154

 

DSC_0156

 

DSC_0157

Uglen består av stripete jersey fra Stoff og stil, og nydelige polkadots fra Textart.

DSC_0160

Øyepartiet er flocked heat transfer til Silhouette maskinen min. Jeg er en utålmodig sjel som klippet det ut, det går mye fortere enn å tegne det inn i Silhouette-programmet og så skjære det ut. Jeg kommer til å lage en mal på det der før eller senere.

DSC_0173

 

DSC_0174

 

DSC_0163

Føttene er smooth heat transfer, som jeg også klippet ut. Jeg elsker å stryke det på (selv om jeg synes det tar litt lang tid av og til), det blir så fint!

DSC_0164

Da jeg strøk trestammen på, hadde det kommet lim fra vliselinen på strykejernet uten at jeg hadde fått det med meg, og det kom en mørk strek nede på stammen. Jeg grublet litt på åssen jeg skulle klare å skjule den, så jeg tegnet, klippet ut smooth heat transfer og strøk det på. Synes det ble en artig kant, med liksomblomster og gresstuster ved blomsterstilkene.

DSC_0166

Denne gangen har merkelappen min blitt til et skilt!

DSC_0169

 

DSC_0171

Belegget i nakken er også fra Textart, i en finfin gråfarge.

DSC_0172

Konklusjon: Kjolen ble veldig fin og Monica elsker den. Det jeg ikke hadde tenkt på i det hele tatt, var lengden. Den er for lang, så vi må sy den opp. Hva jeg gjør med kanten nede vet jeg ikke helt, det viktigste er at lengden blir riktig. Den var også litt stor rundt bysten, så det må vi fikse på. Kjolen skal sitte helt, helt perfekt når vi er ferdige!