Sider

10. mai 2007

Nytt design

Skjønne Merte-berte trengte visst plutselig en pose til, til babyen i magen som kommer snart. Jeg fikk frie tøyler og ønsket å bruke noe stoff som jeg hadde liggende. I og med at den skal bruke si bag, så ønsket jeg å lage et litt nytt design og prøve meg frem. Kom fort frem til en modell som jeg likte, og som jeg hadde tenkt på en god stund, det var liksom bare å få planen ned på arbeidsbordet. Resultatet ble kjempe flott, en frisk og herlig sommerpose, som passet perfekt i bagen Andreas skal ligge i, når han blir født.
Den er laget av et blomsterete sengesett, og en limegrønn gardinlengde i kordfløyel, begge fra Kid. Den er fòret med ett lag platevatt, i og med at det er en sommerpose.
Det som er forskjellig i forhold til de andre posene, er at den kan åpnes på midten, og har to glidelåser i enden. De andre har hatt avtagbart lokk. Den kan faktisk brukes som et teppe til å ligge/krype på, når den er åpnet helt opp. Strammestrikken er gjemt bort på baksiden. Og Merete ble veldig fornøyd med resultatet. Det ble forøvrig jeg også.

Enda en

Etter den forrige barokk-posen var det en som ble så forelsket, at hun også ville ha en. I utgangspunktet liker jeg ikke å lage make poser, men tenker som så at så lenge det ikke er flere enn et par like, så er det helt greit. Og denne er jo så rå-lekker i tillegg! Uansett, så blir det bare disse to som kjører rundt med en sånn pose her i verden, om ikke andre har laget like. Den er laget av en gardinlengde fra Kid, svart bomullsstoff fra Ikea og har ett lag med dyne som fòr.

Enda mer barokk

Dette stoffet kjøpte jeg også på forrige handlerunde, og det ropte også på meg fra skapet. Et par timer i påsken, og vips! Så var sommerposen ferdig. Jeg tror forresten ikke det er så mange som tar med seg symaskin og en haug med pakkenelliker på hytten for å sy.
Ytterstoffet er ganske tykt, og er en gardinlengde fra Kid, inni er det naturfarget bomulsstoff fra Ikea og den er fòret med ett lag platevatt. Den hadde jeg heller ikke bestilling på, og den ligger faktisk her enda, så nå vurderer jeg å bruke den selv. Den er kjempe fin og deilig, fargen er litt lysere enn på bildet.

Den nydeligste posen - ever!
Innimellom må jeg en tur innom Kid, for å snike etter gode tilbud på stoff, og kommer som regel ut igjen med et nytt sengesett eller tre og gjerne noen gardinlengder. Dette stoffet var på tilbud, og jeg falt pladask. Timingen var perfekt, fordi jeg hadde hatt planer om barokk-poser en stund. Det er mange forskjellige sjatteringer i stoffet, så den safeste fargen på innerstoffet måtte bli svart. Jeg hadde ingen bestilling på pose, men stoffet lå og ropte på meg i skapet, og det går jo ikke, så jeg måtte bare sy den.
Den er laget av en gardinlengde fra Kid, inni er det svart bomullsstoff fra Ikea, og ett lag dyne som fòr. Og for et resultat! Den ble så über lekker, at jeg måtte glane på den hele tiden, og viste den frem til gud og enhver mann som kom på besøk. Den solgte seg selv ganske fort, men det er kanskje ikke så rart! Nå er det en nydelig, liten Amine som eier den.

Enda et orange

Enda ett i orange. Stoffet liker jeg veldig godt selv. Hypno sengesett fra Kid, baksiden er fleece og inni er det ett lag dyne.

Et turkist

Dette ble kjempe stilig! Hypno sengesett fra Kid, og bakside av fleece. Inni er det ett lag dyne.

Camo-underlag

Dette ble resultatet til den skjønne damen i Stavanger. Og det ble ganske tøft! Blå camo sengesett fra Kid, og baksiden er svart fleece.

Seat-insert

Jeg fikk en forespørsel fra en skjønn dame i Stavanger, om jeg kunne sy et seat-insert (sitteinnlegg) til henne, og det ville jeg jo svært gjerne prøve på. Så dette ble det første jeg sydde, et lite prøveprosjekt. Det gikk ganske fort å smekke et sammen, overraskende fort faktisk. Det som tok lengst tid, var skråbåndet. Jeg prøvde først å sy det på ved å bare bruke knappenåler, men det funket ikke for meg. Så da ble det til at jeg tråklet rundt først, med nål og tråd, og rensydde på maskin etterpå. Hypno sengesett fra Kid, bakside av sort fleece, og ett lag dyne som fòr.

Enda en til bag

Lillian ville ha en pose til den lille i magen kom ut, og denne er sydd for å passe en Simo-bag, om jeg ikke husker feil. Hun ville ha en bamse-applikasjon, og kom med noen forslag. Denne likte hun best, så da lagde jeg den. Posen er laget av marineblå polarfleece, naturhvitt teddystoff og har ett lag dyne som fòr.


Min første bag-pose

Yngvillen min og et par kamerater av henne ønsket å gi en fin presang til en annen kamerat, som ventet en liten. Planen for åssen den skulle se ut var klar, og resultatet ble kanon-stilig!
Dette var min første bag-pose, og jeg lurte jo litt på åssen jeg skulle ta fatt på oppgaven, men det pleier som regel å løse seg opp ganske så fort.
Posen skulle til en Quinny-bag, og målene på den bagen hadde jeg. Posen er da altså laget av militærfarget camo-sengesett fra Kid, naturhvitt teddystoff fra Stoff og Stil, og applikasjonen er laget av gammelrosa bomull. For å sitte prikken over i'en, så sydde jeg på noen pitte små fine perler på noen av bokstavene. Etter hva jeg har hørt, så digget de posen.


En søt elefant

En herlig dame jeg jobber med ønsket en pose. Resultatet ble nydelig. Babyblå gardinlengde i kordfløyel utenpå og naturhvitt teddystoff inni, i tillegg til ett lag dyne.
Appplikasjonen har jeg laget selv, og synes den ble kjempe søt!


En buggis-pose

Denne ble laget til en buggis. Den er litt annerledes enn andre vogner i utformingen, derfor forandret jeg litt på formen øverst på posen. Den er laget av smalstripet grønn kordfløyel og et blomstrete sengesett fra Kid. Den har to lag dyne som fòr.

Deilig vårgrønn

Denne posen ble utrolig fin. Det er litt mer farge på ytterstoffet enn det ser ut til her, det var vanskelig å få det frem på bildet. Posen er laget av et blomstrete sengesett, og en deilig og myk gardinlengde, begge fra Kid, og to lag dyne som fòr.

Stripete fleece

Denne posen ble ganske fin. Stripete fleece utenpå og inni, brunt og litt gammelrosa er nydelig sammen! I lokket er det to lag dyne, så denne er god og varm.

Enda en til Anne-Margrethe

Søte Anne-Margrethe var så fornøyd med de to posene hun hadde, at hun ønsket en vinterpose til lillesøster. Den måtte bli god og varm, for vintrene på Sunnmøre kan være ganske harde. Da var valget ganske enkelt. Svart poplin utenpå, som er vind-og vanntett, og teddystoff inni og ett lag dyne til fòr.

En sovende bamse

Mamman til Lars ønsket en applikasjon av navnet hans og en sovende bamse, og vi fikser alt!
Først måtte jeg klø meg litt i hodet, men idèen falt raskt på plass. Etter litt søk på nett etter hvordan en sovende bamse så ut, kunne jeg tegne en. Synes selv den falt utrolig godt på plass oppå bokstavene. Stoffene er mørk blå smalstripet kordfløyel og naturhvitt teddystoff, og appikasjonene er laget av sandfarget polarfleece. Det er ett lag dyne i posen.
Den skulle brukes i to vogner, så det ble en misforståelse fra min side med selehull, sånn at den ikke passet skikkelig i den ene vognen. Det beklager jeg på det sterkeste, og det var heldigvis første og eneste gang det har skjedd.

Mathilde sin

Verdens vakreste Mathilde trengte en pose, og ønsket fra mamman var en grønn kordfløyel, noe lignende lik farge til Leona sin, og flanell inni. Den grønne er litt mer militærgrønn, enn Leona sin olivenfargede. Etter litt søk på nettet fant hun et flanellstoff hun likte, og så bestilte jeg det inn. Posen ble kjempe skjønn og flanell må være et av verdens mest behagelige stoff! Den har ett lag med dyne.
Jeg sydde en stjerne av perler på lokket, for å ta opp litt av mønsteret i stoffet, men den ble ikke fin, og ihvertfall ikke sånn jeg hadde tenkt meg, så jeg tok den bort etter at disse bildene var tatt.

Fargerike poser

En liten jente trengte både sommerpose og en vår/høstpose. Mamma'n ville ha et stoff utenpå sommerposen, gjerne noe Marimekko-inspirert, med store blomster. Jeg kom over denne gardinlengden på Kid, og det viste seg å bli en "match made in heaven."
Jeg ble så gira når jeg skjønte at posen kom til å bli rå-lekker, at jeg satt og skalv av forventning når jeg sydde den. Det er nesten litt flaut, men jeg ble så sinnsykt ivrig.
Det må ha vært den raskeste posen jeg noen gang har sydd tror jeg.
Dette er en av de absolutte favoritt-posene mine, og det var nesten så jeg ikke ville sende den fra meg! Posen består som sagt av en blomstrete gardinlengde fra Kid, og et rødt bomullsstoff fra Ikea. Den er fòret med ett lag platevatt.

På vinterposen var ønsket det røde bombe-stoffet fra Ikea. Det er fra et sengesett, og inni er det mørk blå polarfleece. Den er fòret med ett lag dyne.
Den ble utrolig flott og fargerik, og denne har jeg også likt veldig godt.

Tvillingposer

Et tvillingpar jeg kjenner måtte også få seg poser, og posene er helt like, bortsett fra fargene.
Gutten sin er laget av et blått camo-sengesett fra Kid, mørk blå polarfleece og ett lag dyne.

Jenten sin er laget av et rosa camo-sengesett og gammelrosa polarfleece.

To gutteposer til

Min søte Merte-Berte, eller Merete, som hun faktisk heter, trengte to poser til sin skjønne sønn. Vi tittet i Stoff og Stil-katalogen sammen, og hun falt pladask for stoffet med bier på.
Så da ble resultatet en tynn sommerpose, med trykt bomull inni og smalstripet marineblå kordfløyel utenpå. Fòret med ett lag platevatt, som er ca 1 cm tykt.


Gutten måtte få en vinterpose også, og valget falt på samme blå stoffet utenpå og naturhvitt teddyfòr inni. Denne er fòret med to lag dyne i lokket, og akkurat i bretten er det strammestrikk.

En sommerfugl

Denne posen er venninnen til Ludvik sin. Fritt spillerom der også, og resultatet ble en sommerfugl som jeg er veldig fornøyd med. Den ble kjempe skjønn.

Lilla polarfleece, og ca 135-140 cm lang, og ett lag dyne.Lille Ludvik

Så kom turen til Ludvik oppi nord. Fikk fritt spillerom på applikasjonen, og fikk fort idèen om en blekksprut på. Laget først en blekksprut, men ble ikke helt fornøyd, så da laget jeg liksågodt en til. Posen er laget i svart polarfleece, og applikasjonene er i babyblå polarfleece fra Stoff og Stil. Den er fòret med ett lag dyne, og er ca 135-140 lang.En deilig vinterpose

Dette er en deilig vinterpose. Blå smalstripet kordfløyel utenpå og naturhvitt teddyfòr inni. Ett lag med dyne. Oppdragsgiver har vært veldig fornøyd med posen!

To jenteposer

Anne-Margrethe ville ha to poser, en til sin litt "råsa" jente, og en til sin ikke fullt så "råsa"jente. Den rosa er til en storesøster, og hele 140 cm lang. I og med at den skulle være ekstra lang, måtte jeg lage noen hemper, for å få lokket langt nok opp.
Den består av rosa camo-sengesett fra Kid og gammelrosa polarfleece fra Stoff og Stil, og ett lag med fòr.
Pose nr to, er helt lik, bare i "vanlig" lengde og i forskjellige farger. Brun/beige camo-sengesett fra Kid, og brun polarfleece. Ett lag fòr.

To gutteposer

De to neste posene er til et søskenpar, om jeg ikke husker helt feil. Oppdragsgiver valgte selv det blomstrete stoffet som er inni, det er friskt og fint. Stoffet er fra Princess, og utenpå er det svart polarfleece. Posen har også ett lag fòr.


På den andre posen ønsket hun en bil-applikasjon. Nå er ikke akkurat det å tegne biler min sterkeste side akkurat, men den ble nå litt søt, den rare bilen.
Dette er en sommerpose, med sort og babyblå polarfleece fra Stoff og Stil.
Leona sin

Så ble det tid for at min lille vakre måtte få seg en varm pose. Jeg hadde planene klare da jeg oppdaget et stoff på salg på Stoff og Stil. Det ble olivenfarget smalstripet kordfløyel utenpå og naturfarget teddystoff inni. Den er fòret med ett lag tynn dyne, og denne er vi fremdeles ganske fornøyd med. Den er god og varm, og hun elsker å sitte/ligge i den.
Dette var den første jeg laget som er kantete i enden, og likte den typ design på posen kjempe godt.

Vi har faktisk brukt den som sovepose noen ganger, og det har gått veldig fint.

Den lille figuren på lokket er også fra Stoff og stil, og frisker opp den tunge fargen helt perfekt.Flode

Så kom turen til min søte Elise, som ønsket en pose. Jeg fikk vel mer eller mindre fritt spillerom på applikasjon, om jeg ikke husker feil. Og denne flodhesten ble bare über søt!
Posen består av to lag svart polarfleece, og et lag tynn dyne.


"Raffen"

Min søte venninne, Vicky, ønsket en pose til buggisen sin. Hun hadde et fint fleeceteppe med en giraff på, som hun ønsket å bruke på posen på ett eller annet vis. Jeg plukket av giraffen og sydde den på lokket. Det ble kjempe fint, og en morsom applikasjon.
Jeg hadde ikke selemålene til buggisen, så Vicky kom ut hit med trekket, så jeg kunne få tatt nøyaktige mål. Det var ikke særlig enkelt, herregud for et styr. Det gikk seg til tilslutt, og resultatet ble bra (Jeg har også funnet ut i senere tid at Oth-hullene passer fint i buggis, det letter meg for en god del arbeid).
Posen består altså av svart polarfleece, både inni og utenpå, og som fòr er det ett lag dyne.

Pernille-posen

Mamman til Pernille ville også ha en pose, og vi er ikke vanskelige. Prikkete stoff fra Ikea, og sort polarfleece fra Stoff og stil. Pernille måtte få navnet sitt på, og det ble ganske stilig, og friskt å bruke rød tråd på bokstavene.Min første "ordentlige" applikasjon

Neste oppdragsgiver hadde sett et teppe, som hun ønsket en applikasjon fra. Hun viste meg bilde av den, og jeg kjøpte teppet. Det er et fleeceteppe fra Princess applikasjonen er fra, og stoff utenpå og inni er svart polarfleece.

Jeg klippet nøye til, og ble faktisk imponert over meg selv, over hvor flink jeg var til å sy en fin søm rundt. Dette var også min første pose med fòr i, en tynn dyne fra Ikea, og med strammestrikk.

Maria-posen


Den ble kjempe søt, med nydelig, lilla polarfleece utenpå og et ganske tykt, prikkete bomullsstoff fra Ikea.


Min første bestilling

Denne posen var min aller første bestilling, og jeg var både spent og nervøs. Spent på om jeg greide å lage en pose alene, og ikke minst nervøs for at den ikke ville falle i smak hos kunden.

Som tidligere nevnt var det enormt med knoting med glidelåsene i begynnelsen, på denne posen brukte jeg utallige timer på å rette opp igjen, etter å ha sydd glidelåsen feil og samme vei 3 ganger. Jeg husker jeg ble så sint, at jeg måtte ta et par dagers pause før jeg orket å finne den frem igjen.

Dette er en helt enkel pose, med to lag fleece, og påsydde bokstaver. For å få posen til å henge oppe på vognen, så sydde jeg en lomme bak.