Sider

4. mai 2009

Kjole til meg selv!

Denne kjolen ble laget for et par uker siden, vi skulle ut en kveld på show og på fest etterpå og jeg ville lage meg en kjole som jeg kunne gå med. Det er en kjole i lilla isoli, som er et stoff som ofte blir brukt på jobbedresser/gensre etc. Det er et litt tykt stoff, baksiden er myk og deilig og kan kjennes ut som fleece. Jeg har brukt skinn på blomstene og på båndet under puppene. Det ble en knallstilig effekt, tenk at en grisestygg skinnjakke kan brukes til noe kult! Mønsteret er delvis fra Stoff og stil og delvis laget selv.

Jeg synes formen kom seg nå som jeg fikk økt lengden på bryststykket. Bakstykket har visst blitt litt bredere enn forstykket, fra livet og ned, det må jeg forandre på til neste gang. Ermene er rynket, men det vises ikke så godt fra forsiden. Jeg monterte ermene feil vei tror jeg, for rynkingen vises best på baksiden. Jeg og rynkingen er ikke bestevenner foreløbig.

Jeg liker kjolen veldig godt, fargen ER bare meg. Etter en gangs bruk, så oppdaget jeg at isoli utvider seg litt mer enn jeg trodde det ville gjøre, så jeg må sprette opp kantebåndet i halsen og nede, slik at jeg kan få sydd inn kjolen litt i sidene og i innsnittene bak i ryggen. Når det er gjort, så håper jeg at den vil bli perfekt! Den er veldig myk og deilig å ha på seg.

DSC_0681 copy
 
DSC_0682 copy
 
DSC_0684
 
Foran
DSC_0687
 
Bak
DSC_0689
 
DSC_0692 
 
Blomstene er inspirert av den fiine Marimekko-permen jeg har mønstrene mine i og den skjønne Marimekko te-blikkboksen jeg har. Alle blomstene har fått hver sin knapp, gamle og fine.
 
DSC_0005
 
DSC_0013
 
DSC_0006
 
DSC_0008 
 
DSC_0009
 
DSC_0011
 
DSC_0012