Sider

4. mars 2009

Fiskedam

Da Lille fylte 4 her i høst måtte det jo selvsagt fiskes etter godteposer. Som vanlig fikk mor en idé, hev seg rundt og freste på Ikea en sen kveld. Jeg hadde turkist stoff liggende, og mente å huske at de hadde slike små fiske-figurer på Ikea.
Forhenget er meget enkelt laget; fiskene og figurene er sydd på for hånd, og så er det hengt opp i kjellertrappen. Bak der satt jeg og hektet på posene etterhvert som kroken fra fiskestangen kom ned.Som i det virkelige liv spiser hai andre fisker:

Lego-pose 1

Siden jeg likevel skulle lage 2 andre legoposer, fant jeg ut at jeg liksågodt kunne lage en ekstra. Denne er 1 m i dm. Lilla og gråtoner er nydelig sammen. Her er det førstemann til mølla! *Solgt*Denne koster 430 kr, det er inklusive porto.

Lego-pose 2

Denne posen er en dåpsgave til en liten gutt! 1 m i dm.


Lego-pose 3

Denne er ca 1,35 i dm. Deilige farger!

LilleSko til stort og smått

Lillebror på 10 mnd trengte LilleSko, og da måtte selvsagt Lille på 4,5 år få like. Jeg fant ikke malene jeg laget for år og dag siden, så jeg måtte lage nye. Masse knot, men det ble da greit tilslutt. Lillebror sine er litt smalere rundt leggen enn Lille sine. Jeg elsker stoffet med dyrene på, som forøvrig er fra Panduro. Inni er det brunt teddystoff.
Jeg synes det er fryktelig knot å lage disse, så jeg har sverget på at dette blir siste gang. Så får vi se om jeg klarer å holde det jeg lover.Et teppe til

Jeg begynte på et nytt Nøstebarn-teppe omtrent med en gang Lillebror ble født. Jeg forelsket meg helt i det jeg strikket før han ble født, og ville ha ett til. Dette har tatt meget, meget lang tid. Det har vært lite prioritert, og det er grenser for hvor mye en får strikket på en time eller to hver tirsdag liksom. Det ble ferdig til slutt her før jul en gang, jeg har bare aldri kommet så langt som til å ta bilde av det.
Siden jeg klarte, på ett eller annet merkelig vis å få et stort hull i det, må det jo vises med akkurat hullet. Det kom på mystisk vis og jeg oppdaget det heller ikke før jeg hadde strikket et par runder. Jaja, litt skjønnhetsfeil er bare sjarmerende, er det ikke?
Teppet er strikket av Nøstebarns 2-tråds merinoull-garn på rundpinne str 6 og jeg mener å huske at fargen heter Lys Oliven.