Sider

19. februar 2010

Råsa kenguru

En tidligere kollega tok kontakt for et par uker tilbake og lurte på om jeg kunne lage en kjole til niesen hennes på 4. Selvsagt kunne jeg det! Her er resultatet:

DSC_0521 (2)

Hun ville at jeg skulle lage en brun kjole med rosa kenguru på. Jeg lette litt i skattene mine og som vanlig fant jeg noe jeg ville bruke. Kenguruen og kanten på hetten er fra en gammel duk som kommer fra farmoren til veninnen min. Den har tekstur i seg, så det ble en artig effekt.

Egentlig hadde jeg tenkt å lage ballongaktige ermer, lik de jeg lagde på kjolen til Lille, men strikket jeg brukte er noe dårlige greier, så jeg fikk det ikke helt til. Jeg klippet det bort i steden og sydde vanlige ermer i steden.

Selve kjolen er av velour og armene er ribb, en super-myk og deilig kjole med andre ord! Str.110.

DSC_0523

DSC_0522 (2)

Her vises teksturen litt bedre:

DSC_0524

Skjørt i bursdagsgave

I fjor fikk vakre Thea denne kjolen i bursdagsgave fra oss. Til 4-årsdagen nå fikk hun dette kule skjørtet! Jeg virkelig elsker det, dette er definitivt vegg-materiale! Båndet skulle egentlig være litt lenger nede på applikasjonen, slik at det skulle se ut som et skjørt eller noe, men jeg glemte meg (ups!) og hadde begynt på hovedsømmen rundt, så da sydde jeg den fast litt lenger oppe i steden. Jeg synes den fikk et kjempe morsomt uttrykk og man kan jo selv bestemme om man synes båndet ser ut som et skjørt som er litt vel langt oppe eller om det ser ut som en munn med morsomme tenner.

Jeg sydde skjørtet på sykveld sammen med to av mine kjære sy-venninner, Bekkaen og Ammarie. Jeg hadde helt glemt å ta med knapper til øyne, så Ammarie, som ikke er helt på knappingen enda, lot meg få noen knapper fra boksen sin. Skjørtet er laget av velour og så er det lilla ribb i livet. Applikasjonen er laget av en nydelig vintage-restebit jeg har fått av Lillis. Skjørtet er i størrelse 4-6 år og kommer nok til å passe lenge vil jeg tro!

DSC_0395

DSC_0401

DSC_0404

Blomsterskjørt

Den heldige jenten som har fått sommerfugl-kjolen fra forrige blogginnlegg skal også ha dette skjørtet. Det er 3 applikasjoner foran og 2 bak. Det jeg liker så godt med skjørtefasongen er at skjørtet henger så fint på. Rødfargen på bildene ble litt rar, den er mest lik på bilde 1 og 3. Dette er i str 4-6 år.

DSC_0520

DSC_0525

DSC_0522

DSC_0523

Sommerfugl-kjole

Denne kjolen ble riktig så søt. Ikke så lett å se på sommerfuglene på bildene hvilket stoff de er laget av, men de er fra det fantastiske gamle sengesettet fra Shamu, som jeg brukte på kengurukjolen i forrige blogginnlegg. Jeg synes kjolen ble veldig fin. Om jeg lager en lignende applikasjon igjen, kommer jeg nok til å lage "flystrekene" mye tynnere, de ble kanskje litt tykke. Kjolen er i str 110 og passet visst helt perfekt.

DSC_0401 

DSC_0402

DSC_0403

DSC_0404

DSC_0405