Sider

9. januar 2010

Prosjektkjole ferdig!

Endelig kan en vel si. For snart et år siden laget jeg dette innlegget. Jeg begynte på kjolen et par måneder etter og av en eller annen merkelig grunn ble den liggende, og den ble nedprioritert. Litt teit egentlig, for jeg pleier å gjøre ferdig et prosjekt før jeg begynner på et nytt.

Kjolen består av lilla velour, grønn ribb, blomster av vintagestoffer og detaljer i forskjellige grønntoner. Det er blomster på den, og på bildene lengre ned, vil dere se at jeg har laget "gresstrå". Det er det som har gjort at kjolen har blitt liggende, det har vært en million tråder tilsammen tror jeg. Som jeg skrev den gangen jeg la ut bilder av materialene; jeg vet å lage meg arbeid.

Kjolen er da altså Lille sin, str 116 og den sitter som et skudd. Da jeg jobbet på kjolen her i fjor høst en gang, holdt jeg den opp til henne og sa at den skulle bli hennes. Hun så på den, så på meg, hele ansiktet lyste opp som en sol og med en lyslys-stemme sa hun: "Å mamma! Er den til meeeg?" Og helt plutselig, så forsvant smilet og en litt fornærmet stemme sa: "Men eg ville isje ha grønne armer, eg ville ha rosa!" Takknemligheten lenge leve, hehe!

Ermene har blitt laget videre nede, for å få litt poseeffekt. Den strikken jeg har brukt var tydeligvis ikke så god som jeg trodde, så jeg fikk ikke max effekt synes jeg, men det ble fint likevel.

DSC_0001 (2)

DSC_0003

Gresstråene kommer desverre ikke like godt frem på bildet som de gjør irl. De er laget i 3 forskjellige grønntoner for å skape litt spill. Jeg var i tvil om jeg skulle ha skråbånd på kanten nede eller om jeg bare skulle brette den opp og sy en enkel stikning rundt. Jeg valgte skråbånd og synes det ble bra, om jeg skulle ombestemme meg en gang i verden, er det en smal sak å pelle det av igjen.

DSC_0014

DSC_0012

DSC_0007 (2)

Denne blomsten er laget av et gammelt sengetøy jeg har fått av Shamu.

DSC_0011

Denne er laget av en gammel gardin, som kommer fra farmoren til ene klubbvenninnen min.

DSC_0005 (2)

Dette stoffet kommer også fra samme klubbvenninne.

DSC_0010

9 kommentarer:

 1. Og der var kjolen ferdig! Den ble kjempeflott!

  Lurte litt på hvor den ble av ja :)

  SvarSlett
 2. oi oi den var herlig! Skjønner gress-frustrasjonen....litt av en jobb. Men hva gjør vel det når resultatet ble så bra!

  SvarSlett
 3. Oi, oi! Stilig den ble da. Og sikkert artig og endelig bli ferdig med den :D

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Lille ble fornøyd og da er mor fornøyd. :)

  SvarSlett
 5. Jeg har en liten oppmerksomhet til deg på bloggen min ;)

  SvarSlett
 6. Å! ♥

  Denne var aldeles nydelig!!

  SvarSlett
 7. denne kjolen er vidunderlig, rett og slett!!!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3