Sider

19. januar 2012

Giveaway hos Lidyll!

Jeg dumpet innom bloggen hennes via-via i dag og kom over giveawayen. Man kan vinne to kule trykk:

Jeg syntes de var kjempe kule og er med i konkurransen. Bli med du også da vel?

Uro av sommerfugler

Jeg har laget en uro av sommerfugler, og åh! Den ble så fiiin!

IMG_0555

Jeg fant inspirasjon til å lage en via Silhouette-bloggen, som jeg frekventerer titt og ofte. Jeg har, til min store ergrelse, aldri funnet igjen blogg-innlegget hvor jeg så den. Men, skit i det, jeg har laget min egen tolkning og det er jo det som er poenget, eller hur?

En av mine beste venninner fikk lille Sofie 5. desember, og tidlig i høst bestemte jeg meg for å lage en uro til henne. Først og fremst passer den veldig fint inn i Hannes interiørstil (som er helt fantastisk fin) og jeg regnet med at Hanne ville elske den.

For å få litt tekstur kjøpte jeg tykt papir/tynn papp på Panduro, som er preget med poladots. Jeg elsker polkadots! Ikke minst ble det en veldig fin og livskapende effekt. Jeg skar til arket, slik at det ble tilpasset skjærematten til Silhouetten, og gikk i gang.

IMG_0500

Sommerfuglene har 3 forskjellige størrelser. Jeg har funnet nye funksjoner i Silhouette-programmet og hipp hurra for aha-opplevelser når man skal lære seg et nytt program og dets funksjoner. Ikke minst er det lurt å titte på tutorialer og lese bruksanvisningen (note-to-self), i stedenfor å prøve og gi opp fordi man skylder tålmodighet.

Sommerfuglene er ikke montert i noen spesiell rekkefølge. Symmetrikeren i meg (som jeg har nevnt før) får vondt i viljen av slikt, men slike ting er gjerne finest når det er litt hulter til bulter.

Her er bilde fra et tidlig stadium av monteringen:

IMG_0503

Ringen det er montert på er 20 cm i diameter og kjøpt på Panduro til den nette sum av 20 kr. Det er åtte remser montert på ringen, fire på neste hakk og én i midten. Totalt er det 85 sommerfugler.

Jeg har forsøkt å balansere lengden på tråden slik at den midterste er den lengste og de to neste er pittelitt kortere, for å få et jevnere uttrykk. Ikke så vellykka som jeg hadde tenkt, så dette må bearbeides til neste gang. Symmetrikeren må ha lik lengde på trådene på de forskjellige stadiene for at det skal bli perfekt.

IMG_0556

Konklusjon: Elsk, elsk, elsk! Den ble så fin! Lille'n min mente at vi måtte ha en slik selv, og det ble jo fryktelig tomt over spisestuebordet nå, det må jeg jo innrømme. Hodet bobler over av idéer til flere uroer, så følg med!

PS: Det nærmer seg giveaway!

Giveaway hos Pigelill

Pigelill er en herlig dame, som jeg er så heldig å kjenne. Hun hekler/strikker de fineste ting!

Min favoritt er babybootiesene. Er de ikke adorable? Bare synd jeg ikke har noen å bruke dem på selv.

Stikk innom Pigelill og meld deg på!