Sider

22. mars 2009

Voksenkjole nr 3

Denne kjolen er laget til en som står meg nær. En av mine beste venninner, kusine og en av forloverene mine. Av en eller annen grunn fikk jeg aldri somlet meg til å kjøpe bursdagspresang og sende til henne, og da julen nærmet seg foreslo jeg at jeg kunne sy en kjole til henne, om hun ønsket det. Hun ble veldig glad og følte seg beæret.
Hun ville ha en lilla kjole, som ikke var for tettsittende, det var eneste krav. Vi er like i størrelser, det er veldig greit, for da fikk jeg prøvd den etterhvert som den skred frem.

Jeg funderte leeenge på hvilke stoffer jeg skulle bruke, jeg var et par runder på Stoff og Stil og tittet, men fant ikke noe som sa pang. Men SÅ! Plutselig en natt, jeg husker ikke om jeg halvsov eller om jeg drømte det, så sa det PANG. Jeg smilte og kunne nesten ikke vente med å besøke S&S igjen, for planen var klar.

Mønsteret og stoffene er fra S&S. Hovedstoffet er nyydelig lilla babycord og det mønstrete er bomull med piitelitt stretch i. Jeg trodde jeg husket veldig godt hvordan kjolen skulle syes sammen, men der tok jeg sannelig feil. Jeg har en rævva hukommelse, rett og slett, så det endte med at jeg måtte sprette opp en del. Overlock-søm er faktisk lettere å rekke opp enn "fake" overlock-sømmen jeg har på symaskinen min, og glad er jeg for det, hehe!

Kjolen ble veldig fin, alt i alt er jeg ganske fornøyd. Jeg synes kombinasjonen ble veldig fin. Kantebåndet laget jeg selv, og det ble fint. Jeg la til en ekstra kant nede, for å få litt mer lengde på kjolen, da min kjære skjønne ikke liker kjoler for korte. På kjolen jeg laget til meg selv i desember 07 hadde jeg knapper på stolpen bak, men det syntes jeg ikke passet på denne, så det lot jeg være. Ellers synes jeg det pyntet godt opp med de to knappene foran på brystet.

Min kjære søte ble utrolig glad, og den passet visstnok perfekt. Hun elsket den og ble helt rørt og overgitt over at jeg hadde laget noe som var "så henne".

Foran


Bak


Kantebåndet


Litt rynkede ermer


Knappene på brystet


Lommene


Kanten nede


Modell med nydelig ansikt