Sider

2. mars 2016

Tid for panda og noen ord til ettertanke

For minst et halvt år siden sydde jeg denne vognposen på bestilling. Kunden min virket veldig fornøyd da jeg sendte bilder av den ferdige posen, men betalingen kom aldri. Jeg sendte et par eposter uten å få respons, så vognposen ble liggende i noen måneder i håp om at jeg plutselig ville få svar.
Til slutt gikk jeg lei av å ha den liggende og la den til ut til salgs både via FB-siden min og min private FB. Det tok vel knapt 30 minutter før en venninne skrev melding om at hun ville ha den. Så kjekt!

DSC_0143pic

Venninnen min skulle ha en liten jente i desember og etter en del meldinger frem og tilbake fant vi ut at vognposen ble for stor for bagen, så da ville hun ha en pose til bag i tillegg. Den kommer i neste blogginnlegg.

DSC_0151pic

Jeg ble veldig fornøyd med posen og spesielt med pandaen. Den ble så skjønn! Jeg skisset mange varianter før jeg endte opp med denne. Øynene er sterkt inspirert av japanske tegneserier.

DSC_0147pic

Sløyfen til pandaen har jeg sydd på i etterkant, slik at den skal bli tredimensjonal. Jeg synes det ble en fin effekt.

DSC_0149pic

Jeg skulle møte venninnen min i sentrum for en overlevering av posene en dag i desember, men hun måtte utsette det pga fødsel. Artig å tenke på at barnet kom til verden ca 15 minutter etter jeg egentlig skulle møte henne.

 

Til ettertanke:

Jeg vil gjerne si noe om dette med å ikke få betaling for det man gjør på bestilling og om kunder man ikke får respons fra.
Dette har skjedd med meg et par ganger og det er like irriterende hver gang. Det er derfor jeg aldri sender fra meg noe før jeg har fått pengene inn på konto, det er for min egen sikkerhet. Å sette pris på det man syr er vanskelig, for skulle man tatt en reell timepris, hadde man ikke fått solgt en skit fordi prisen ville blitt for høy.
Jeg føler meg heller ikke respektert når de kundene dette gjelder ikke gir meg en tilbakemelding. Om kunden har ombestemt seg og ikke vil ha produktet likevel, så er det helt ok, selv om det er veldig kjipt for meg. Har det oppstått betalingsproblemer i mellomtiden? Javel, det kan skje alle. Da er jeg villig til å vente litt ekstra før jeg får betalt.

Jeg håper at du som leser dette kanskje tenker deg om når du bestiller fra meg eller om det er en annen. Det ligger mange timers arbeid bak hvert produkt jeg og andre hobby-syersker lager og det fortjener vi å få betalt for. Jeg vet at jeg også snakker for andre som har vært i samme situasjon, vi vil bare bli respektert for den jobben vi gjør og det blir vi gjennom å få betalt for det og at kunden følger løpet helt ut.

 

It has been at least 6 months since I made this stroller bag. My customer seemed very satisfied with the result when she saw the pictures but the money never came. I sent some emails without getting a response.
After a couple of months I sold it to a friend through FaceBook. She also needed a bag she could use when her baby was born and I will show you that one in the next blog post.

I am very happy with this bag and I love the panda. After some sketching I chose this one. It is inspired by japanese cartoons.