Sider

2. februar 2009

En løve

Jenten til ene venneparet vårt blir 3 nå, og jeg syntes det var på tide at hun får seg en LilleLeo-kjole. Den er i str 104. Jeg fikk idéen for en stund siden, og nå var det en perfekt anledning til å teste den ut. Løven ble kjempe søt, den blir muligens forandret litt neste gang jeg skal lage den. Kjolen har fått kantebånd i samme farge som øynene til løven, og kantebåndene har fått kontrastsøm i orange.In the making; et sammensurium av tråderGrønt pinnsvin

Denne genseren er en av mine absolutte favoritter så langt! Jeg grublet en stund på hvilket stoff jeg skulle bruke på applikasjonen. Stoffet jeg endte opp med, er faktisk det samme som er brukt på giraff-genseren til Lille. Det er vintage, og jeg fikk det i en hemmelig venn-gave på et forum en gang. Jeg var litt i tvil på disse fargene sammen først, men det ble så kult!
Litt knæsjt og veldig tøft! Kantebåndet laget jeg av ribb, og det er sydd fast med en tråd som er mørkere grønn. Begge knappene er gamle, den mørkeste er den eldste. Jeg elsker denne genseren, og den er så fin at jeg har lyst å ramme den inn og henge den på veggen. Det blir hardt å sende den fra seg.
Enda en giraff

Lille har fått genser. Jeg laget den i 104, og jeg vet ikke helt hvorfor, for hun bruker 110 i det meste nå. Uansett - den passer fint, og var kjempe fin på! Jeg elsker giraffen, øynene skaper en identitet som jeg forelsker meg helt i. Den er av vintage-stoff, og med en gammel og en ny knapp. Den gamle er den store, og den var på en skjorte som tilhører min mormor.
Jeg har strikket!

Jeg har strikket meg en hals. Tykt Stoff og stil-garn, med pinne 10 (eller var det tolv?). Kjempe deilig garn, kjapt å strikke og en meget funksjonell hals! Jeg som kun kan strikke rett og frem, har nå lært meg å strikke knappehull, og de er ikke så skjeve som de ser ut til å være på bildet. Strikking er en tirsdagssyssel her i huset, da er det tv-kveld med to gode og nære venner. Jeg kan nesten driste meg til å si at jeg nå klarer å strikke, se på tv og konversere uten for store problemer.


Legopose

Denne legoposen ble kjempe fin! Jeg elsker monster-stoffet og kombinasjonen med denim er bare lekker. Posen er 1 m i dm.

Kjole til meg selv!

Og jeg elsker den! Jeg var ikke heelt fornøyd med den først. Tilpasset i hytt og pine, og fant formen tilslutt. Viste den til en venninne, da uten hette og applikasjoner. Hun var veldig positiv til den. Jeg viste den til min tante og kusine, og ble litt overrasket over at jeg skulle få så god respons. De mente at formen var perfekt, og jeg måtte si meg enig etterhvert.
Når hetten kom på ble den helt annerledes, og når applikasjonene kom på var den bare ferdig. Hette-halsen ble litt skjevere enn jeg først trodde, men for å kompansere og lage et lite synsbedrag så den skulle se mer sentrert ut, laget jeg applikasjonene på motsatt side.
Note-to-self: Neste kjole skal være høyere i nakken. I overgangen ermer/ribb, skal ermene forhåpentligvis være mer posete. Kaaanskje jeg lager litt puff på ermene på skuldrene. Sømmen midt på ryggen skal bort, ryggstykket skal klippes i ett. Sømmen under puppene må senkes litt, jeg tok ikke høyde for at stoffet ville dra seg oppover, så den havner et stykke opp på puppene. Innsnittet vil jeg prøve å få under puppene i stedenfor å få på siden.
Apegenser

Sønnen til min kjære MerteBerte fylte nettopp 4 år, og hun ville ha en genser til ham. Jeg visste med en gang at det måtte bli en ape, og den ble fiin! Jeg var tom for turkis ribb, så det ble turkist kantebånd på hetten i steden. Apen ble kjempe skjønn, de tre hårstråene gjorde susen for meg. Applikasjonen er ikke så skrukkete som den ser ut til å være, jeg tok bilde før jeg hadde strøket den. Genseren er i str 110 og passet veldig bra! Gutten ble kjempe glad og var så fin i den atte!