Sider

28. april 2010

A skull lady

Da vi var i Usa nylig, var vi blant annet i Orlando. En dag reiste vi til Old Town, og der var vi inne i en butikk, som hadde masse kult! Litt 50-talls klær, musikk, postere etc. Jeg fant en Pink Ladies jakke (for de som husker Grease like godt som jeg gjør), og lurte på om jeg skulle lage en råsa kolleksjon. Meen, det var bare et kort blaff – jeg finnes særdeles lite rosa, og ender alltid opp med lilla, sort, grått og brunt og tenkte at "her må det lages noe litt mer rocka".

I tillegg til dette, har jeg funnet tilbake til min indre rocker tror jeg. Jeg er mer rockete enn jeg gir uttrykk for å være, og har blitt aldeles helfrelst etter ferien. Å besøke Graceland og Hard Rock Cafe i Memphis og verdens største Hard Rock utenfor Universal Studios-parken i Orlando hjalp ikke akkurat på.

Før jeg reiste hjemmefra og skulle pakke for tre uker, oppdaget jeg at jeg har en del topper med motiver av hodeskaller i forskjellige versjoner. Jeg synes det er kjempekult og fant ut at jeg måtte ha en kjole med hodeskalle på. Jeg fant frem en av toppene og tegnet av en hodeskalle.

DSC_0239

Jeg elsker skisser, og ville at konturene og uttrykket på hodeskallen skulle se litt skisse-aktig ut. Det ble slik som jeg har sett for meg, og jeg er i grunnen ganske nøgd. Jeg må gjøre noe mer med hodeskallen, i forhold til konturene på høyre siden. Jeg har sydd en del markeringssømmer med sort tråd, men det synes ikke så godt på bildene (klikk på dem for å se detaljene bedre).

DSC_0240

DSC_0241 

Detalj fra kjeven

DSC_0243

Detalj fra øverst på skallen

DSC_0244

Slik ser applikasjonen ut på baksiden. Jeg pleier å bruke strykelerret på baksiden, men den dagen jeg satte i gang med den var jeg på besøk og hadde glemt det hjemme. Hun jeg var på besøk hos hadde heller ikke, og de som kjenner meg vet at jeg er en meget utålmodig sjel, og jeg var så gira at jeg bare måtte begynne.

DSC_0247

Jeg synes det mangler noe på brystet på kjolen, så jeg må tenke litt. Jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal sy på noe skrift eller noe. Jeg har planer om flere lignende kjoler, så følg med!

Litt gjenbruk

Det var en natt jeg ikke fikk sove, jetlagen har vært litt hard. Jeg lå og tenkte på kjoler jeg hadde planer om og plutselig var idéen der. Da tok det enda lenger tid før jeg fikk sove, fordi jeg ble så gira og ville helst stått opp der og da for å begynne, men fornuften seiret.

Mønsteret er fra www.onion.dk, nr. 2007 - Kjole med raglanærmer, og jeg digger det. Den er i str Small, og jeg måtte sy den inn litt ekstra i sidene for at den skulle sitte bedre og den sitter som et skudd. Jeg fant et hvitprikkete stoff, som jeg så for meg, selv om jeg synes prikkene kunne vært hakket mindre (og når kjolen var vel ferdig, oppdaget jeg det stoffet jeg kunne tenkt meg på Stoff og stil).

Armene skulle egentlig være 3/4 dels lange, meen – jeg glemte helt sømmonn og det funker ikke alltid like bra når det ikke er stretch i stoffet, så da ble de korte i steden.

DSC_0227

Merket på brystet har jeg hatt liggende lenge, veldig lenge. Det har jeg pillet av fra en BikBok-genser jeg hadde en gang, som ikke var fin lenger. Jeg elsker merket og synes det kom til sin rett.

DSC_0230

Jeg syntes skjørtet ble litt kjedelig i forhold til den spreke overdelen, så jeg tegnet sirkler forskjellige steder og sydde dem i en enkel linje med rød tråd. Det kommer ikke særlig bra frem på bildet under, men det ble ganske ok synes jeg.

DSC_0231

Da jeg holdt på med kjolen måtte jeg flire litt, for jeg oppdaget plutselig at fargene og mønsteret på det prikkete stoffet, var helt Minni Mus. Underbevisstheten min har vel kanskje blitt litt mer preget at å besøke Disney World enn jeg trodde.

DSC_0168

Grønn og deilig

Kjole nummer to som var med i kofferten til Usa. Jeg laget meg en kjole i samme stoffet i fjor sommer. De ser kanskje like ut, men forskjellene er store. Denne kjolen har jeg også laget med utgangspunkt i en sommerkjole jeg har, som jeg er veldig glad i. Men – den jeg har fra før er hvit med brunt mønster og det hvite har gulnet av solkrem, så den er ikke så fin lenger, desverre.

Kjolen er sydd sammen av mange ulike deler. Forstykke bryst består av 4 deler, samme med bakstykket. Skjørtet består også av 4 deler foran og 4 deler bak. Helt øverst er det sydd inn bred strikk. Man kan forresten klikke på bildene for å få dem litt større, detaljene kommer desverre ikke til sin rett.

DSC_0214 

DSC_0216

Bak

DSC_0217 

Glidelåsen bak ble litt i lengste laget. I og med at originalen har et stoff med stretch i og dette er et uten, safet jeg med den lange glidelåsen. Den er muligens en 10-15 cm for lang, så da vet jeg det til neste gang. Å sy skjult glidelås har jeg kun gjort en gang tidligere, så det ble så som så. Jeg må huske å legge inn ekstra sømmonn på stykkene glidelåsen skal syes på, da det ble litt i knappeste laget og jeg må ha hjelp til å få glidelåsen helt opp.

Detaljbilde bak

DSC_0157crop

DSC_0219 

Detalj på brystet foran

DSC_0220

DSC_0221

DSC_0159crop

Rutete

Vi har vært på tre ukers ferie i Usa. Før vi dro fant jeg ut at jeg måtte sy meg noen kjoler. Det var en dag jeg måtte en tur på Stoff og stil med handleliste. Da jeg kom inn så jeg en kjole i dette stoffet, som jeg falt pladask for. Om man kunne vært en farge, så hadde jeg vært lilla. Jeg elsker, elsker, elsker lilla. Jeg hadde ingen planer for stoffet, men kjente at det måtte bli til en kjole. En dag eller to etter oppdaget jeg et ønster fra Onion, og før en kunne ha talt til ti var det i handlekurven. Helt perfekt! Så – dette mønsteret er nr. 2019 – Kjole med rynk til strik. Man finner det på www.onion.dk.

DSC_0235

Kjolen er lenger bak enn foran

DSC_0236

Bak

DSC_0237

Konklusjon: Jeg er fornøyd med kjolen, tiltross for at stoffet ikke var det enkleste å sy i. Tynt, og lå ikke i ro, jeg er vant med tykk velour. Når jeg hadde sydd sammen overdelen med underdelen oppdaget jeg at det bare var flaks at de lyse stripene neeesten traff hverandre. Tanken på at de kanskje burde ha gjort det har vært fraværende, kanskje jeg tenker på det en annen gang. Strikken i livet har jeg strammet litt vel mye, men det går helt greit.

Jeg er ikke helt komfortabel med at det er in å ha midjen langt oppå magen, but I'll get there. Det er nok bare en vanesak. Jeg har alltid likt best å ha lave bukser etc. Mulig jeg endrer litt på modellen etterhvert.

Jeg burde muligens hatt et underskjørt til, da stoffet er helt florlett og solen skinner fint gjennom. Jeje, vi får se om jeg gidder. Eneste jeg har å sette fingen på, er at stoffet faller mellom puppene, slik at de blir i overkant markerte.

DSC_0179crop

Litt merkelig bilde, med rar vinkel (jeg har piiittelitt lenger ben enn dette altså), men jeg syntes det passer så fint med grå strømpikk (som vi sier her på Vestlandet) og de kule skoene mine.

DSC_0187

Legopose etter gammelt

Denne posen er sydd til en dame som visste hva hun ville ha. Problemet var at selv om jeg hadde dobbeltsjekket hvilket stoff hun ville ha, så klarte jeg likevel å bestille feil! Det er jo til å dåne av og heldigvis første gang det har skjedd. Snille damen ville ha posen likevel. Monsterstoffet er über-kult og posen er frisk og fin i fargene.

DSC_0005