Sider

26. februar 2012

Ekornkjole til MerteBerte

Merete ville ha seg en ny kjole. Kriteriene denne gang var jordfarger, og figurer som representerer de fire barna hennes. Tidligere har jeg laget to kjoler til henne, Fiskekjolen, Sauekjolen og Elgekjolen. Etter litt grubling var planen klar.

Kjolen er laget av mønster nr 23059 fra Stoff og stil, modell A. Finfin grønn velour fra Stoff og stil, med applikasjoner i bruntoner.

DSC_0038

 

DSC_0047

 

DSC_0045

Merete bor i samme bydel som meg, så hun kom en tur utom for en prøving, for at den skulle sitte best mulig. Den sitter helt supert på henne.

DSC_0044

Hun ville ha kjole med hette. Jeg foret hetten med beige ribb fra Stoff og stil og det ble ganske fint. Hetten er tung, henger fint og fargen passer bra sammen med de andre.

DSC_0042

Det ligger alltid litt humor bak figurene mine og ekorn-applikasjonen jeg laget på barnekjolen i fjor høst (som var gaven i give awayen) ble vellykket og kul, så den hadde jeg lyst til å bruke igjen. Jeg elsker det fine gullstoffet, og har brukt det ofte i det siste. Jeg kommer til å sørge den dagen det tar slutt!

DSC_0053

Det er to ekorn foran på kjolen og to bak.

DSC_0048

Ekornene ser opp på en nøtt, som de sikler etter.

DSC_0052

For å få litt mer desperate uttrykk har jeg sydd en søm under hvert øye, frem og tilbake.

DSC_0060

 

DSC_0064

Nøtten ble veldig fin! Det mørke stoffet er bomullslerret fra Stoff og Stil, og det rutete er fra en vintage liten duk. Perfekt nøttestoff!

DSC_0065

Knapt to uker etter at Merete hadde fått Elgekjolen i hus i fjor, fikk jeg en sms. Hun var hysterisk, for mannen hennes hadde vasket kjolen sammen med mørke klær og resten av historien kan dere nesten tenke dere. Den krympet ikke (jeg vasker ALT stoff på forhånd), men den hvite ribben på kjolen ble misfarget og stygg. Mannen fikk så hatten passet og for at dette ikke skal skje igjen, har man tatt sine forhåndsregler.

Jeg skrev tekst i Silhouette-programmet, skar ut bokstavene i smooth heat transfer på Silhouetten og strøk på. Teksten ble strøket på innsiden av ryggen, og budskapet taler vel for seg selv. Fnis!

DSC_0031

Konklusjon: Kjolen ble veldig fin, og jeg blir så glad når Merete blir så glad! Jeg elsker å se hvordan et par tøystykker kan forandre form og bli et plagg og ikke minst elsker jeg å se hvor fint det blir! Kjolen ble helt super, rett og slett!

PS: Snart give away på bloggen, så følg med!