Sider

26. juni 2009

Gamle gode stoffer...

...de kan bli til noen nye bærenett blant annet. Jeg har laget to nett, det neste kommer det bilder av i neste innlegg. Disse skal gis bort til et menneske som betyr mye for meg, og som vet å sette pris på retro og vintage.

Utenpå er det stoff fra en nydelig gardin jeg fant på loftet til mormor og bestefar. Inni er det olivenfarget smalstripet cord.

Om jeg ikke husker feil, så var det en god del lengder der i samme stoffet, jeg tok bare med meg en. Gardinene hang nok oppe lenge før min tid, så de er gamle og gode.

DSC_0345

DSC_0350

Lilla Fretex-stoff

Denne er laget av en gammel gardin jeg fant på Fretex i fjor en gang, det er helt deilig! Jeg laget hjerter av dette til den lilla kjolen min. Inni er det bomullslerret av nyere dato.

Mønsteret har jeg tegnet selv. Det er slett ikke hokuspokus å lage et slikt mønster selv, spesielt ikke etter å ha studert litt mønstre på diverse nettsteder.

DSC_0346

DSC_0351

Sommerkjole til Lille!

Jeg er så heldig at jeg har en kjekk jobb, hvor jeg jobber hjemmefra. Innimellom er det så stille på telefonen, at jeg kan gjøre andre ting. Som i går for eksempel. Etter en kjapp titt i Lilles kjole-skap, ble konklusjonen at det var litt drøyt å gå med kjoler rett oppunder rumpen. Så da hev jeg meg rundt og sydde en kjole mellom telefonene og la siste hånden på verket i går kveld.

Kjolen bulte ut oppe ved halsen, så der sydde jeg et innsnitt og monterte på knappene, som virkelig gjorde hele kjolen! Jeg ble veldig fornøyd. Det er mulig at jeg tar av knappene og syr på en knappestolpe, for å skjule sømmen under. Vi får se, det er godt mulig jeg bare lager en annen kjole. Størrelsen er ca 110/116, mønsteret laget jeg selv. Stoffet er et gammelt, nydelig sengesett.

DSC_0334

DSC_0335

DSC_0336

Sneglepose

Den grønne snegleposen har sneglet seg avgårde til sin nye eier og her kommer den skikkelige presentasjonen av posen. Da jeg skulle feste strammestrikkene ble det helt kaos her. Maskinen min klikket bananas og nektet å sy, undertråden så ut som et vulkanutbrudd. Gamle-Elna'en ble hentet opp fra kjelleren, og reddet kvelden, selv om undertråden ikke ble perfekt.

DSC_0429

DSC_0428

DSC_0430

DSC_0431

DSC_0432

DSC_0433