Sider

25. oktober 2011

Jeg har testet ut Silhouetten min!

O' joy sier jeg bare! :hyper: Jeg er skikkelig forelska, for en fantastisk maskin! Jeg fant et kjolemønster på Stoff og Stil for en tid tilbake, som jeg hadde lyst å lage til Lille. (Jeg må bare beklage for dårlige bilder, de ble tatt i går kveld, jeg hadde ikke tålmodighet til å vente. Mulig de blir byttet ut etterhvert.)

Jeg fant et design i Silhouette-programmet for noen måneder siden som jeg likte så godt. En gren med hjerter på og to ugler. Jeg ville kun ha en ugle, så jeg fjernet den ene og forstørret grenen, hjertene og størrelsen på den gjenværende uglen.

DSC_0298

Materialet som er brukt er flossy heat transfer (på grenen) og smooth heat transfer (på hjertene). Stoffet jeg har brukt på uglen er vintage, og det er brukt mange, mange ganger før. Jeg strøk på clean cut fabric interfacing og skjærte ut uglen. Det vil si, jeg prøvde. Stoffet lå godt på skjærematten, men stoffet var for tykt, så kniven klarte ikke å skjære gjennom. Uglen ble uansett risset så godt inn at jeg kunne klippe den ut for hånd. Jeg strøk på alt sammen og sydde en kant rundt uglen.

DSC_0299

I halsen har jeg laget en falsk knappestolpe. Det ble veldig fint, og var egentlig ganske enkelt. Jeg kommer definitivt til å lage flere slike. Stoffet er det samme som på uglen. Båndet rundt knappestolpen er rosa med hvite prikker (knappestolpen er ikke så skjev som den ser ut til å være på bildet).

DSC_0302

Jeg hadde lyst å trykke skrift på ryggen og lurte en stund på hva det skulle være. Jeg lette etter egnede sangtekster/dikt som inneholdt ugler, men fant ingenting.

DSC_0304

Jeg bruker google flittig og googlet etter fakta om ugler. Og tilslutt fant jeg noe jeg syntes var morsomt (om det faktisk er 100% fakta, det vet jeg ikke), siden kjolen er blå:

DSC_0307

Ble det ikke stilig? Jeg digger det! Jeg har kombinert to forskjellige fonter. Skriften er skjært ut i flossy heat transfer, det samme som på grenen.

Konklusjon: Jeg synes kjolen ble veldig fin og jeg liker den veldig godt. Den er for stor for Lille, jeg husker ikke hvilken størrelse jeg kjøpte det i, om det er 128 eller om det ble 134. Kjolen er uansett for stor til henne, så jeg får sy den inn eller selge den.

Det er strikk i halsen, ermene og kanten nede. Jeg sydde strikk fast i kantene før jeg la dem inn. I prinsippet enkelt og greit, men det blir finere med løpeganger hvor strikken ligger inni, så det kommer jeg til å gjøre om jeg lager flere kjoler i dette mønsteret.

 

Helt til slutt vil jeg minne dere på give away'en jeg har! Du kan vinne en ugle, og det eneste du trenger å gjøre er å kommentere innlegget om give away'en og legge igjen navn og epostadresse om du ikke har blogg. Påmelding i andre innlegg teller ikke med.