Sider

26. desember 2010

Selebukse - Spa Marxiz

En bekjent lurte på om jeg kunne lage en selebukse til sjefen hennes, som skulle overrekkes på julebordet deres i midten av desember. Hun ville ha logoen til salongen de jobber på, med de samme fargene. Det tok litt tid å klippe ut bokstavene, man skal jo være nøye og det skal se pent ut. Buksen er i kremfarget velour og bokstavene er i brun ribb.

DSC_0024

DSC_0026

Jeg vet jo at det ikke alltid blir like fint med sømmer som krever en del arbeid og nøyaktighet når det syes i ribb, men jeg hadde ikke noen alternativer på lager. Det alternativet jeg forsøkte ble ikke bra. Jeg hadde en brun genser i vanlig bomullsstoff som jeg brukte. Jeg måtte rekke opp en søm som ikke ble pen, og da jeg tok bort tråden oppdaget jeg at tråden og nålen hadde kuttet opp fibrene i stoffet, slik at bokstavene kanskje hadde holdt i bare en vask eller to. Så jeg måtte rive av alle bokstavene forsiktig (de var limt fast med dobbeltsidig vliselin), kaste dem og lage helt nye bokstaver i et annet stoff, som da ble ribb. Sømmen på bokstavene kunne nok ha blitt mye penere om stoffet hadde vært uten stretch, but you learn as you go.

DSC_0032

DSC_0027

Alt i alt ble buksen veldig fin, deilige farger, men jeg kommer nok ikke til å applikere såpass små bokstaver flere ganger.