Sider

21. januar 2010

Stjerneskudd på blå himmel

Det ser nesten slik ut på denne kjolen. Verdens skjønneste fele-dame, Britt Pernille Frøholm, en nå tidligere kollega, har bestilt denne. Hun er musiker og trengte et nytt sceneantrekk (sjekk også ut denne linken). Kjolen har vært klar i hodet mitt lenge, men jeg har ikke hatt sjans til å lage den før nå.

Den er i marineblå velour og kontraststoffet er fra mormor og bestefars gamle gardiner, altså – vintage.

DSC_0008

Som tidligere nevnt, så vet jeg å lage meg arbeid, denne kjolen er intet unntak. Idéen til applikasjonen fant jeg i en annonse i en eller annen reklame for lenge siden. Rundingene har jaggu meg tatt sin tid å sy, stoffet er i tillegg grovt vevet, så selv med dobbeltsidig vliselin lå ikke kantene helt der jeg ville alltid.

DSC_0014

DSC_0013

Hun ønsket hette og utringning på kjolen, men jeg kunne ikke helt se at det ville bli fint, så da måtte hun velge – hette eller utringning. Vi er begge glade for at hun valgte hette, det ble bare helt perfekt. Da jeg hadde klippet ut hetten og holdt den opptil kjolen for å se at den passet på lengden var det ikke tvil om at kjolen måtte ha en hette!

Her fra baksiden:

DSC_0018

DSC_0021

Ermene skulle egentlig lages av vintage-stoffet. Dvs, jeg laget to ermer, men tenkte feil, så de passer min arm, som er en str S og ville nok ikke passet til en størrelse M, da de var litt trange for meg. Jeg valgte da heller å bruke marineblå ribb, og med tanke på at hun er musiker og spiller fele, er det nok mye mer behagelig for armene å ha myk ribb. Med god hjelp av min kjære, har jeg trukket knapper med vintage-stoffet og festet på ermene. Det er første gang jeg har trukket knapper med stoff selv, og det var ikke helt enkelt å feste bakstykket, fordi at stoffet er så tykt og grovt, at det bare fliset seg.

DSC_0011

DSC_0025

DSC_0027

DSC_0028

Alt i alt, så er jeg rett og slett grise-fornøyd med kjolen. Den ble vakker og magisk. Jeg ser på den hele tiden og skulle ønske den var min! Nå skal den hippes over natten til Oslo, så feledamen får den med seg på turne til Scottland.

9 kommentarer:

 1. :dåne: så lekker den var!! sånn kunne eg og hatt :) du er utrolig flink!!! kom og sy med meg en dag!!! Klem:)

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott kjole. Den applikasjonen var bare helt fantastisk (og forferdelig med arbeid da..). Du er superflink!

  SvarSlett
 3. Så utrolig utrolig vakker!!! Grønn/blå velur av missunnelse, på feledama som får bære den, men først og fremst på deg, som kan skape noe så nydelig! Virkelig virkelig imponert!!

  SvarSlett
 4. fantastisk flott. ikke rart du er fornøyd. klem fra emma-li

  SvarSlett
 5. Hva skal man si om denne da? Den er jo bare fantastisk! Skjønner veldig godt at du kikker drømmende på den selv, for jeg kikker drømmende på den etter bare å ha sett bilder av den :D

  Har det sånn med noen av veskene mine som jeg har solgt jeg, glad jeg har bilder av dem som jeg kan kikke på etter de er sendt i posten :)

  Men huff så fin denne var. Du må jo ha brukt rimelig mange timer på alle applikasjonene. Er mektig imponert!

  SvarSlett
 6. Du lager så utrolig mye fint :) Blir inspirert til å sy når jeg er innom bloggen din og håper å komme meg igang snart igjen... itt innom bloggen min , der ligger det noe til deg :)

  SvarSlett
 7. Rålekker kjole LilleLeo! Den har du så absolutt all grunn til å være fornøyd med!
  Kan ikke skjønne annet enn at flere må bestille sceneantrekk av deg!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3