Sider

5. september 2010

Vognpose – Den fineste posen i hele verden

Jeg har jo tidligere nevnt denne topp 10-listen min, som har blitt fryktelig lang i løpet av disse årene jeg har sydd. Vel – denne posen leder. Definitivt! Jeg synes selv at dette er den fineste posen jeg noen gang har laget. Det som er litt interessant er at posen begynte som et 'tja' og er virkelig et bevis på at 'tja' fint kan bli til JA! Så om du sitter med en ting eller et plagg du lager og ikke har heelt feelingen på det, vent og se. Den/det kan bli en vinner!

Jeg hadde egentlig ikke noen spesifikk plan på denne posen, bortsett fra at 2-åringen trengte en ny. Posen jeg laget til bruk i bag og den første sportsvogn-perioden er i overkant liten nå (og når jeg tenker meg om har den faktisk aldri blitt blogget. Wtf?!).

Ytterstoffet på posen er isblå grovriflet cord og innsiden er bomullsstoff.

DSC_0037 (2)

DSC_0039 (2) 

DSC_0040

DSC_0041

Applikasjonen er bygget opp av litt forskjellige ting. Tangen "foran" er det mønstrete stoffet. Jeg har lagt et mørkere stoff på tangen bak for å skape dybde. I tillegg har jeg valgt å bryte med orange tråder, ikke bare for å få litt piff, men også for å utnytte kontrastene i fargene. For de som ikke vet det, så er blå og orange komplementærfarger og passer særdeles godt sammen. Det er vel de komplementærfarge-kontrastene jeg liker aller best.

DSC_0023 (2)

Den herlige 'trøtte' fyren

DSC_0044

DSC_0024 (2)

Litt blå merker på stoffet nede i høyre hjørnet, det er merketusjen som ikke alltid går bort på de første forsøkene.

DSC_0031 (2)

DSC_0035

DSC_0036 (2)

Også på denne posen har jeg sydd på perler som luftbobler. Jess, det er helt korrekt - det tar lang tid. Men det er virkelig verdt det, for det blir så fiiint!

DSC_0029 (2)

DSC_0042 (2)

Jeg har også brukt sølvtråd på fisken for å få litt mer 'sus i serken'. Det gjør seg så utrolig bra! Det sees ikke så godt på bildet her, men den finnen som er på andre siden av fisken har ikke fått sølvtråd, den har fått en mørkere blå tråd, for å markere at det skal være en dybdeforskjell.

DSC_0032 (2)

Jeg har valgt å la trådene fra bunnen komme oppå og under fisken for å skape litt mer spill i selve applikasjonen.

DSC_0033 (2)

Oppsummering: Låvv it, låvv it, låvv it. Veggmateriale deluxe!

13 kommentarer:

 1. Den var jo bare KJEMPEFIN!!!

  Synes du er vanvittig flink på applikasjoner! Helt rå!

  Ha en fin kveld og ny uke =)

  SvarSlett
 2. Ja denne ble bare helt fantastisk!!! Super kreativ og flink er du! :-)

  SvarSlett
 3. Guri, den ble knallflott. Så mange herlige detaljer!!! Låvv it!

  SvarSlett
 4. Den er kjempelekker, veldig gøy å få se den helt ferdig. Du er råflink.

  SvarSlett
 5. Helt nydelig, rett og slett!

  SvarSlett
 6. Så utrolig fin den ble. Skjønner godt at du er fornøyd med denne:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk! Jeg lider nå av valgets kvaler, skal jeg selge den eller beholde den til Lillebror? Jeg har en som er interessert og jeg klarer ikke å bestemme meg.

  SvarSlett
 8. Kjempeflott vognpose :)

  Lurer på hvor du kjøper den fine lyseblå cordfløyelen du har brukt til denne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager at du aldri har fått svar Anonym, jeg har ikke sett denne kommentaren. Corden på denne posen er en gardin fra Kid. :)

   Slett
 9. Hei, for en nydelig pose. Jeg har faktisk kjøpt boken kun for å sy denne vognposen. Jeg har veldig lite sy-erfaring, og jeg sitter og leser på oppskriften nå. Jeg skjønner ikke helt hvordan løpegangen lages. Skal jeg vrenge den igjen og brette inn fra vrangen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Beate! Tusen takk, så kjekt at du liker posen! Du skal ikke vrenge noe for å sy løpegangen. Om du klikker på bildene over av løpegangen, så vil du kanskje se at når posen er sydd sammen på vrangen (kun fra glidelås til glidelås), og vrengt, så syr jeg en søm som går ca en cm innenfor glidelåsen, rundt hele posen. Når det er gjort bretter jeg inn det som blir løpegangen. Om du ikke får det til, så send meg en epost, så skal jeg se om jeg klarer å forklare det bedre.

   Slett
 10. Hei.Posen er kjempefin og jeg har begynt å sy en selv....Nå står jeg helt fast. Jeg har kommet til punkt 8 og forstår ikke hva jeg skal gjøre:(.
  Som jeg forstår det skal det sys bare fra glidelås til glidelås, altså nedre del av posen, så er det ikke da åpning til vrengning i toppen fortsatt? Eller skal man sy hele rundt og bare ha en åpning til vrengning?
  Videre i punkt 10 skal det sys rundt hele posen eller som U- form?
  Jeg setter stor pris på tilbakemelding.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Victoria! Jeg prøvde å finne en epostadresse på deg, men det fant jeg ikke, så jeg svarer her isteden. :) Du skal vrangsy fra glidelås til glidelås, og så skal du vrenge posen. Om du skal ha fór i posen, så må du sy foret fast på samme måte, før du vrenger lokket. Når lokket er vrengt syr du en stikning ca en cm innenfor glidelåsen, fra glidelås til glidelås og avslutter der hvor du begynte sømmen. Så bretter du til løpegangen når du har fått tau/strikk på plass, og så syr i ytterkanten av stoffet, fra glidelås til glidelås. Håper dette var til hjelp! :)

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3