Sider

20. desember 2011

Lilla-dilla! Ny uglekjole med trykk på

Denne kjolen ble skikkelig fin! Samme modell (fra S&S) som den jeg laget til Lille, men i stedenfor å lage den i 128, som var fryktelig stor, så laget jeg den i 122. Falsk knappestolpe, som gir et finfint uttrykk og en ugle på fremsiden.

DSC_0029

Jeg likte så godt fargen på knappene, litt lilla-rosaish. Herlig!

DSC_0045

Uglen er den samme jeg har brukt et par ganger, jeg har bare forminsket den et par cm. I tillegg har jeg stilisert vingene litt.

DSC_0040

DSC_0041

Jeg har sydd på bånd med mini pomponger på uglen. Synes det ble en artig effekt og at det skapte kanskje litt mer liv i uglen. Jeg tok med meg kjolen på jobb for å feste resterende tråder i pausen min, og oppdaget til min store forskrekkelse at det var såvidt båndene hang på. Det har tydeligvis blitt noe krøll med undertråden mens jeg holdt på, og det uten at jeg har lagt merke til det. Bildene ble tatt før båndene ble håndsydd fast, så om man forstørrer bildet, så ser man godt at det nederste båndet ikke henger særlig godt fast.

DSC_0043

Jeg har laget føtter som henger og dingler. Føttene og øynene er stoff fra en finfin sølv cardigan som var for liten til datteren til ene kollegaen min. Den kommer fra samme sted som stoffet på nebbet faktisk. Jeg fikk cardiganen til Lille, men den var så stor i størrelsen at hun nok ikke kunne brukt den før om minst 5 år eller noe, så da gikk den under saksen i stedenfor. Og jeg angrer ikke et sekund, for det ble så fiint! Nydelig sølvskimmer, og som vi har konstantert før – bling er viktig.

DSC_0044

Hun som bestilte kjolen ville ha tekst på kjolen. Jeg visste fra forrige uglekjole at tekster/dikt/sanger om ugler var utrolig vanskelig å finne, men jeg gjorde et nytt forsøk, og godt var det! (Se bort fra de grusomme fargene på bildet)

DSC_0034

Jeg dumpet over et sitat fra Ugla i Hundremeterskogen som var litt morsomt. Klikk på bildet for å få det større. Jeg har skåret ut skriften i Smooth Heat Transfer med Silhouetten min og strøket det på. Effekten blir veldig fin!

DSC_0038

Oppdragsgiver ville også ha et par englevinger på. Jeg visste ikke helt hvor jeg skulle plassere dem, for at de skulle passe inn. Jeg lagde dem i ca samme størrelse som den trykte uglen, og strøk dem på kjolen, nede til høyre på kjolen, på baksiden.

DSC_0039

Konklusjon: Jeg synes kjolen ble kjempe fin og tror nok den vil falle godt i smak. Nå krysser jeg bare fingrene for at den kommer frem til julaften!

6 kommentarer:

 1. Så stilig med sitat så kjolen! Du er bare fantastisk på detaljene:)

  SvarSlett
 2. Fin fin kjole med mange fine detaljer. Krysser fingrene for postgangen jeg :-) God førjulstid :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig kjole! Flott uglesitat:)!

  SvarSlett
 4. Kjempe fin kjole. Denne måtte jeg se flere ganger på, for det var så mange små fine detaljer. Likte godt sitatet fra ugla i Hundremeterskogen. Har lagt meg til som følger hos deg!!!

  SvarSlett
 5. FANTASTISK! <3!!!!! Råfin kjole :o)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3