Sider

21. mai 2012

Strikkerier...

DSC_0003

Jeg er ingen strikker, men jaggu har jeg strikket i det siste. Jeg har en greie med at jeg må ha noe å gjøre når jeg titter på tv. Det er jo meningsløst og bortkastet tid å sitte stille uten å gjøre noe. Kroppen er kanskje ikke helt enig, men hodet bestemmer, så da blir det slik. Jeg tar med meg strikketøy på besøk, og strikker gjerne når jeg er bilpassasjer over litt lengre avstander. Man kan strikke noen runder på en 20-30 minutters biltur.

Jeg har hatt lyst til å lære meg flettestrikk lenge, og da motivasjonen var på topp gikk jeg på besøk til mamma med strikketing under armen. Tidligere strikket hun ca 30-40 gensre i året, så selv om hun ikke strikker lenger husker hun heldigvis det meste.

DSC_0004

Det viste seg at flettestrikk egentlig var ganske enkelt, så jeg gikk til innkjøp av en strikkepinn beregnet til flettestrikk, for å gjøre prosessen litt enklere for meg selv.

DSC_0006

Favoritt wok-sausen vår kommer i en søt glassflaske, så jeg fant ut at et av de første prosjektene skulle være å strikke et trekk til den. Jeg sydde det sammen for hånd og den passet perfekt. Jeg tror at jeg klarte å få omtrent like mange runder mellom hver fletting også.

DSC_0009

 

DSC_0017

 

DSC_0016

 

DSC_0015

 

DSC_0011

Flasken står på hjørnebordet mellom 2-og 3-seteren. For øyeblikket huser den noen skjønne blomster og kommer nok til å være en blomstervase stort sett hele tiden.

DSC_0125

Symaskinen er fremdeles på service, så neste prosjekt er godt over halvveis, i tillegg til alt som er ferdigklippet og venter på å bli sydd.