Sider

2. februar 2009

Enda en giraff

Lille har fått genser. Jeg laget den i 104, og jeg vet ikke helt hvorfor, for hun bruker 110 i det meste nå. Uansett - den passer fint, og var kjempe fin på! Jeg elsker giraffen, øynene skaper en identitet som jeg forelsker meg helt i. Den er av vintage-stoff, og med en gammel og en ny knapp. Den gamle er den store, og den var på en skjorte som tilhører min mormor.
2 kommentarer:

 1. Genserene dine er helt fantastiske.
  Har du laget mønstrene selv? Er de evt inspirert av Günther sine mønstre, eller noen annen bok?
  Har du lyst til å forklare meg litt nærmere hvordan du syr ribb som kantbånd?
  Jeg prøvde selv en gang, ved å sende ribb gjennom en sånn amatør-kantbåndlager, som nesten ikke brettet båndet i det hele tatt, så det ble vel nærmest som å lage det selt selv. Ikke var ribb så veldig lett å stryke heller... :( Da jeg skulle sy det til chenillestretch-kanten, ble det mye tull. Jeg strakk ikke rippen noe særlig, så den ble for lite stram, men det var også veldig vanskelig bare å sy den ben på. Startet med vrangen på chenillen, og brettet den over til rettside av chenille etterpå, og det ble vanskelig å få den pen. Noen gode tips?
  Jeg kunne vel egentlig ha laget en tråd på sykroken, i stedet for å plage deg, men nå startet jeg nå her... ;)

  Vennlig hilsen Erica

  SvarSlett
 2. Hei! Tusen takk for skryt! Mønsteret på gensrene har jeg laget selv, ved utgangspunkt i a-formet kjole fra Blødt Børnetøj. Jeg gjør det slik som det står beskrevet på Kokalal sin blogg: http://kokalal.blogspot.com/2008/09/sy-kantband-i-trik.html. Det er egentlig ganske enkelt. Det er ikke så lett å stryke ribb, det har du helt rett i, men prøv med små bevegelser, evt bare hold strykejernet oppå en liten stund, slik at det blir varmt. Klarer jeg det, klarer jaggu du også! Det ligger en tråd om det på Sykroken også, med samme linken jeg gav deg nå. :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar til meg! Det settes stor pris på. <3